Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Φτιάξτε εύκολα φυσικά καλλυντικά για μακιγιάζ!



Φυσικό foundation 
Το foundation αυτό είναι ιδανικό ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα που έχουν περάσει ακμή και έχουν χρειαστεί βαριά προϊόντα μακιγιάζ προκειμένου να καλύψουν τα σημάδια. Προκειμένου να πετύχετε το τέλειο χρώμα για τη δική σας επιδερμίδα ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με τις δοσολογίες των υλικών, ενώ είναι πιθανό να μην καταφέρετε τελικά να πετύχετε την ιδανική απόχρωση



Υλικά: Για τη βάση: Αραρούτι σε σκόνη (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) Προσθέστε ένα ή συνδυασμό των παρακάτω: κακάο σε σκόνη, κανέλα σε σκόνη, μοσχοκάρυδο σε σκόνη και προαιρετικά: ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba

Εκτέλεση: Ξεκινήστε με τη βάση της σκόνης αραρούτι (1 κ.γ. για σκούρες επιδερμίδες, 1 κ.σ. για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες). Σταδιακά προσθέστε ένα ή συνδυασμό των: σκόνη κακάο, κανέλα ή μοσχοκάρυδο μέχρι να πετύχετε τον επιθυμητό τόνο για την επιδερμίδα σας. Αν θέλετε περισσότερο συμπαγή υφή για το foundation σας προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba (ξεκινήστε με 5 σταγόνες και συνεχίστε αναλόγως). Πιέστε το μείγμα μέχρι να γίνει συμπαγές. Απλώστε το στο πρόσωπό σας με ένα πινέλο.

Μπρονζέ πούδρα  



Υλικά: 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη, 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη, 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη, 2 κ.γ. καλαμποκάλευρο, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανο, ένα καθαρό δοχείο.

Εκτέλεση: Αναμίξετε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε παραπάνω από κάποια σκόνη αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της πούδρας, ενώ για περισσότερη λάμψη προσθέστε κανέλα. Απλώστε την πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο.

Μολύβι και σκιά



Υλικά: ½ κ.γ. κακάο σε σκόνη, λάδι καρύδας, 1 κάψουλα ενεργού άνθρακα (θα την βρείτε σε ορισμένα φαρμακεία ή και online)

Εκτέλεση: Αναμίξετε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο πάνω και κάτω μέρος των βλεφάρων με ένα πολύ λεπτό πινελάκι και με προσοχή ώστε να μην ακουμπήσει το μείγμα στο εσωτερικό του ματιού. Για τη σκιά: Αρκεί να αναμίξετε σκόνες από κακάο (για καφέ απόχρωση), σπιρουλίνα (πράσινη απόχρωση) ή αραρούτι (για ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις).

Μάσκαρα



Υλικά: 2 κ.γ. λάδι καρύδας, 4 κ.γ. τζέλ αλόε βέρα, ½ κ.γ. τριμμένο κερί από μέλισσες (πρώτα τρίψτε και μετά μετρήστε), 1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (θα τις βρείτε σε ορισμένα φαρμακεία ή και online), ένα καθαρό δοχείο για μάσκαρα

Εκτέλεση: Βάλτε το έλαιο καρύδας, το τζέλ αλόε βέρα και το τριμμένο κερί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και πάνω από χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς το κερί. Προσθέστε στο μείγμα 1-2 κάψουλες από τον ενεργό άνθρακα (ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλετε το χρώμα της μάσκαρας) και συνεχίστε να ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το χρώμα στο μείγμα. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε το μείγμα σε μία μικρή πλαστική σακούλα, σπρώχνοντάς το προς την κάτω γωνία της. Στη συνέχεια κόψτε με ένα ψαλιδάκι τη γωνία της σακούλας, ώστε από την τρύπα αυτή να χύσετε το μείγμα στο δοχείο της μάσκαρας. Καλό είναι κάτω από το δοχείο να έχετε χαρτοπετσέτα, μην τυχόν λερώσετε το τραπέζι, ενώ ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια θα σας βοηθήσει πολύ στο να κρατά σταθερό το δοχείο, καθώς εσείς θα πιέζετε τη σακούλα. Μην το γεμίσετε, όμως, μέχρι πάνω για να μπορέσει να μπει και το βουρτσάκι μέσα. Φροντίστε να ασφαλίζετε καλά το δοχείο κάθε φορά που το κλείνετε, ώστε να μη στεγνώσει γρήγορα.

Lip balm



Υλικά: 1 κ.γ. χάντρες από κερί, 2 κ.γ. βούτυρο καριτέ (ή μάνγκο, ή αβοκάντο), 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο που να είναι ασφαλές για τα χείλη (π.χ. μέντα, λεβάντα, γλυκάνισος ή κανέλα).

Εκτέλεση: Αναμίξετε καλά και απαλά όλα τα υλικά -εκτός από το αιθέριο έλαιο- σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και αναμίξετε ξανά καλά. Μοιράστε το μείγμα σε μικρά βαζάκια. Με τη συνταγή αυτή τα χείλη σας θα γίνουν απίστευτα απαλά και λεία! Tip: Για χρώμα στο lip balm σας μπορείτε να προσθέσετε 1/8 της κουταλιάς του γλυκού σκόνη από παντζάρι ή ελάχιστη σκόνη κακάο για πιο καφέ απόχρωση.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα χεριών για ενυδάτωση & μια απίθανη συνταγή για τις κηλίδες



Τα ευεργετικά συστατικά του πορτοκαλιού είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Το πιο γνωστό από αυτά είναι η βιταμίνη C. Το πορτοκάλι στην κοσμετολογία έχει δεσπόζουσα θέση, ειδικά όταν μιλάμε για ενυδάτωση προσώπου, σώματος ή χεριών. Και το μέλι όμως είναι ένα βασικό συστατικό ενυδάτωσης που θα βρείτε στις περισσότερες καλές ενυδατικές κρέμες.

Για την κρέμα θα χρειαστείτε μόνο τα δύο ακόλουθα υλικά: 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής: Αναμείξτε αυτά τα δύο υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Τρίψτε τη λοσιόν στα χέρια σας για 1-2 λεπτά. Αφήστε την να δράσει για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών με μπανάνα και μέλι
Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες Α,Β,C και D. Επίσης περιέχει σάκχαρα όπως φρουκτόζη, γλυκόζη και σακχαρόζη. Πρόκειται για ένα φρούτο που αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές ενυδατικές κρέμες. Από την άλλη πλευρά, το μέλι, (όπως είπαμε και παραπάνω) είναι ίσως το πιο συνηθισμένο συστατικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Το μέλι περιέχει σάκχαρα όπως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ποσοστά της τάξης του 75%. Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούνταν ακόμα και ως φάρμακο για διάφορες ασθένειες.

Υλικά: 1 μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Τρόπος παρασκευής: Σε ένα μπολ προσθέστε το μέλι, το χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά βούτυρο. και ανακατέψτε το μείγμα. Πολτοποιείστε μια μπανάνα και προσθέστε τον πολτό στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο χέρι σας και κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Αφήστε την κρέμα - λοσιόν να δράσει για περίπου 15 -20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Απίστευτη σπιτική συνταγή για τις κηλίδες των χεριών.
Αν βλέπετε τα χέρια σας ολοένα και με περισσότερες κηλίδες και νιώθετε ξαφνικά την απίστευτη ανάγκη να γυρίσετε το χρόνο πίσω στην εικόνα των άλλοτε νεανικών χεριών σας..... Η λύση είναι απλή!

Όχι δεν χρειάζεστε κανένα πανάκριβο καλλυντικό. Αρκεί η επάλειψη τους με μια φέτα ντομάτας λίγο πριν τον ύπνο! Το επόμενο πρωί, όχι μόνο, οι κηλίδες θα έχουν υποχωρήσει αισθητά, αλλά και η εικόνα του δέρματος σας θα έχει νεανική όψη!

Γιατί η ντομάτα εκτός από λεύκανση, προκαλεί και σύσφιξη! Είναι γνωστή άλλωστε η αποτελεσματικότητα της στους ανοιχτούς πόρους του προσώπου και στην καταπολέμηση της ακμής. Μην την αγνοείται! Με δύο μήνες εντατικής θεραπεία, οι κηλίδες θα έχουν εξαφανιστεί. Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι τα φυσικά προϊόντα αργούν περισσότερο από τα χημικά να φέρουν αποτελέσματα, αλλά τελικά τα επιτυγχάνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο!

Εxtra tip: Μπορείτε να φέρετε πιο άμεσα και ενισχυμένα αποτελέσματα σε συνδυασμό με έλαιο καρύδας. Είναι ένα έλαιο που καταπολεμά επίσης της κηλίδες αφού προσφέρει ενυδάτωση και νεανικότητα στο δέρμα. Δοκιμάστε πρώτα πριν πάτε για ύπνο να απλώσετε έλαιο καρύδας στα χεράκια σας και μετά να κάνετε μια απλή επάλειψη στη ράχη των χεριών σας με μια φέτα ντομάτας. Βέβαια θα αναγκαστείτε να πετάξετε τα σποράκια της από τα χέρια σας, αλλά μικρό το κακό. Ο χυμός της ντομάτας στεγνώνει γρήγορα, και δεν θα σας είναι ενοχλητικό.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

3 βήματα για λείο δέρμα: ατμός, scrub & μάσκα!



Καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση με αποτέλεσμα από εσένα το σπίτι σου.
Ακολούθησε τα βήματα:

Βήμα 1: Καθαρισμός με ατμό
Το κλειδί για μια ολικά ανανεωμένη επιδερμίδα. Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα από ένα βαθύ καθαρισμό, δοκίμασε μία φορά την εβδομάδα τη «σάουνα» προσώπου με βότανα. Δες πώς γίνεται:
  • Εάν έχεις κανονική επιδερμίδα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή θυμαριού σε μεγάλο μπολ με βραστό (όχι καυτό) νερό ή ρίξε στο νερό μείγματα από φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα.
  • Για την ξηρή επιδερμίδα κατάλληλο θεωρείται το χαμομήλι, που θα την ανακουφίσει από τους ερεθισμούς, ενώ για τα λιπαρά ή μεικτά δέρματα η μέντα και η φλούδα λεμονιού συνιστούν έναν επιτυχημένο συνδυασμό.
  • Κάλυψε το κεφάλι σου με πετσέτα και σκύψε πάνω στο μπολ προσπαθώντας να εγκλωβίσεις τον ατμό γύρω από το πρόσωπό σου. Απόλαυσε αυτήν την ευχάριστη αίσθηση για περίπου 5 λεπτά και κατόπιν χρησιμοποίησε το προϊόν απολέπισης που έχεις επιλέξει. Η επιδερμίδα σου θα αναζωογονηθεί και θα λάμψει στη στιγμή.

Βήμα 2: Μάσκα απολέπισης
Αυτή η μάσκα είναι γεμάτη από φυσικά οξέα φρούτων τα οποία ενεργούν απολεπίζοντας απαλά την επιδερμίδα και απομακρύνοντας το συσσωρευμένο σμήγμα (ειδικά το πλιγούρι βρώμης έχει καταπραϋντική επίδραση στους ερεθισμούς και θεωρείται ιδανικό φυσικό γιατρικό για τις πανάδες).

Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας καλά αλεσμένο πλιγούρι βρόμης
1 κ.σ. γιαούρτι, 1/2 μήλο φρεσκοαλεσμένο, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Ανακάτεψε αρχικά το πλιγούρι βρώμης και το γιαούρτι ώστε να γίνουν πολτός και μετά πρόσθεσε το μήλο και το χυμό λεμονιού. Άπλωσε το μείγμα σε στεγνό δέρμα και χαλάρωσε για 15-20 λεπτά περίπου πριν ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.


Quick tip για απαλή «κούρα»
Ξεφλούδισε μία ώριμη παπάγια, αφαίρεσε τα κουκούτσια και μετά τρίψε τη σάρκα πάνω στο καθαρό σου πρόσωπο και το λαιμό σου για μερικά λεπτά. Ένα ένζυμο που εντοπίζεται στην καρδιά αυτού του φρούτου, διαλύει την κερατίνη, τη σκληρή δηλαδή πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Ξέπλυνε καλά με δροσερό νερό.

Βήμα 3: Ενυδατική μάσκα με μπανάνα και αμυγδαλέλαιο
Υλικά: 1 ώριμη μπανάνα, 1 κρόκο αβγού, 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, 1 κ.σ. αλεύρι, 2 κ.σ. ροδόνερο
Εκτέλεση: Ανακατεύεις αρχικά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτεις σιγά σιγά στο τέλος. Στη συνέχεια απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 20 λεπτά -αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών- και κατόπιν τη μάσκα με χλιαρό νερό. Χρησιμοποίησέ την ακόμη και 3 φορές την εβδομάδα, πριν απλώσεις τη συνηθισμένη καλλυντική σου περιποίηση. Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό, πρόσθεσε στο μείγμα λίγο ροδακινέλαιο και μια κουταλιά τησ σούπας λιωμένο αβοκάντο.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μάσκα ομορφιάς με μοσχοκάρυδο



Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για δέρματα με ακμή, με πολλά μαύρα στίγματα, δέρματα που πετάνε που και που σπυράκια, που παρουσιάζουν εσωτερικά σπυράκια, που είναι θαμπά και κουρασμένα. Καταπραΰνει, τονώνει, καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα.

Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου, 5-6 σταγόνες χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση:
Ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Εφαρμογή:
Η μάσκα θα έχει την υφή του peeling, απλώστε τη σε καθαρό πρόσωπο, με απαλές κινήσεις και αφήστε τη για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε τη καλά με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, για να κάνετε και απολέπιση.

Λίγα λόγια για τα υλικά:

Μέλι – είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και πολλά θρεπτικά συστατικά για το δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος, διατηρεί την υγρασία του και προσφέρει απαλή απολέπιση.

Λεμόνι και Πορτοκάλι – περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων. Τα οξέα των δυο φρούτων επαναφέρουν το Ph και προσφέρουν εντατική απολέπιση με αποτέλεσμα ένα φωτεινό, λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Μοσχοκάρυδο – έχει αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση. Δρα κατά της ακμής και των σημαδιών ακμής, ενισχύει τις λειτουργίες του δέρματος, βελτιώνει την υφή του, προσφέρει απολέπιση και καθαρισμό (μαύρα στίγματα).

Extra tips:
1. Επειδή η μάσκα περιέχει μοσχοκάρυδο που είναι μπαχαρικό να τη χρησιμοποιείτε 1 φορά την εβδομάδα. Πριν από την πρώτη χρήση κάντε ένα patch test σε ένα μικρό σημείο του προσώπου.
2. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, αναμείξτε τη μάσκα με ένα κουταλάκι γιαούρτι.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πως να φτιάξετε το δικό σας αφρόλουτρο!



Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν είχατε σκεφθεί να φτιάξετε το δικό σας αφρόλουτρο. Γιατί όχι όμως; Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά:
  • 1 μπάρα σαπούνι ελαιόλαδου (θα το βρείτε στο supermarket)
  • νερό
  • αιθέριο έλαιο
Ξεκινάτε με το να τρίψετε στον τρίφτη του τυριού από την χοντρή πλευρά, την μπάρα του σαπουνιού. Το τριμμένο σαπούνι το τοποθετείτε σε ένα μπολ με νερό αφήνετε το μείγμα για ένα βράδυ σκεπασμένο να ξεκουραστεί, όπως λένε και οι γιαγιάδες. Την επόμενη ημέρα θα δείτε ότι το σαπούνι έχει λιώσει. Τότε θα προσθέσετε λίγες σταγόνες από το έλαιο που σας αρέσει, θα το ανακατεύσετε και θα βάλετε το μείγμα σε μπουκαλάκια. Το αφρόλουτρό σας είναι έτοιμο. Αν σας βγει αρκετά πηχτό, απλά προσθέστε λίγο νερό. 

Επίσης μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αφρόλουτρο από βότανα, τα οποία έχουν εξαιρετικές καταπραϋντικές και αντισηπτικές ιδιότητες, και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις με τον ιδανικό τρόπο!
Απλά βράσε σε ένα λίτρο νερό 500γρ. (το καθένα) από λεβάντα, φασκόμηλο, θυμάρι και δεντρολίβανο. Άφησε το μείγμα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια στράγγιξε το. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γεμίσεις τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό και να προσθέσεις το μείγμα. Μπορείς επίσης να στάξεις και σταγόνες από έλαιο λεβάντας για μυρωδιά και έξτρα χαλάρωση.

Και για το τέλος ένα φίνο δροσερό αφρόλουτρο με ενυδατική και συσφικτική δράση.

Θα χρειαστείς: 1/2 λίτρο βραστό νερό, 4 κουταλιές της σούπας κοπανισμένη ρίζα από σαπουνόχορτο (θα το βρεις στα φαρμακεία ή στα καταστήματα υγιεινής διατροφής), 3-4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο άσπρο τσάι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από γλυκάνισο

Εκτέλεση: Ρίξε το τσάι στο βραστό νερό για 10 λεπτά, κατόπιν σούρωσέ το και πρόσθεσε το σαπουνόχορτο. Ανακάτεψε καλά, μέχρι να κρυώσει αρκετά και βάλε τελευταίο το αιθέριο έλαιο. Αποθήκευσέ το σε φιμέ βαζάκι και το αφρόλουτρο είναι έτοιμο. Να θυμάσαι ότι μπορεί να μην κάνει πολύ αφρό, ωστόσο θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου, παρέχοντας ενέργεια στα κύτταρά της και εξασφαλίζοντάς της ελαστικότητα και ενυδάτωση με διάρκεια.

Καλή επιτυχία!