Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Φτιάξτε μόνοι σας αντηλιακή κρέμα




Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός. Με τις τιμές των αντηλιακών να είναι ιδιαίτερα υψηλές μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε στο σπίτι σας το δικό σας αντηλιακό! Παρακάτω θα δείτε δύο συνταγές που δεν είναι απαιτητικές σε χρόνο προετοιμασίας και κόστος.

Συνταγή 1

Υλικά: Μισή κούπα ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, 1/4 κούπας λάδι καρύδας (natural SPF 4), 1/4 κούπας κερί μέλισσας, 2 κουταλιές της σούπας οξείδιο του ψευδαργύρου (προσοχή μην εισπνεύσετε τη σκόνη). Προαιρετικά: 1 κουτ. γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε, αιθέρια έλαια της επιλογής σας.

Εκτέλεση:
Συνδυάστε τα συστατικά εκτός του οξειδίου του ψευδαργύργου σε ένα γυάλινο δοχείο/βάζο. Γεμίστε ένα σκεύος με λίγο νερό και αφήστε το να βράζει. Τοποθετήστε το βάζο με τα υλικά αφού του έχετε καλύψει με καπάκι. Όσο αυξάνεται η θερμότητα του νερού τα υλικά στο δοχείο θα αρχίσουν να λιώνουν. Ανακινήστε και αναδεύστε το βάζο για να αναμείξετε τα υλικά. Όταν λιώσουν πλήρως, προσθέστε το οξείδιο του ψευδαργύρου και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα αφού το έχετε βγάλει από το δοχείο. Αφήστε το να κρυώσει και χρησιμοποιήστε το σε διάστημα 6 μηνών

Συνταγή 2

Υλικά: 2 κουτ. σούπας λάδι jojoba, 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας σιτέλαιο, 1 κουτ. σούπας λάδι από καλέντουλα, 2 κουτ. σούπας εκχύλισμα τριφυλλιού

Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα έλαια μαζί και αφού αναμειχθούν καλά τοποθετήστε τα σε άλλο μπουκάλι. Το φυσικό αντηλιακό σας θα είναι έτοιμο για χρήση.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Φτιάξτε το δικό σας αντικουνουπικό

Συνταγές για πέντε «σπιτικά» αντικουνουπικά… χωρίς χημικά!

Ο εφιάλτης των καλοκαιρινών βραδιών ακούει στο όνομα κουνούπια! Πρόκειται για ιδιαίτερα εκνευριστικά έντομα, που πολλές φορές δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε ενώ υποφέρουμε από φαγούρα στα τσιμπήματά τους.... Σας παρουσιάζουμε λοιπόν δύο φυσικούς τρόπους για να φτιάξετε το δικό σας αντικουνουπικό και ν'απολαύσετε τα καλοκαιρινά βράδια!

Συνταγή 1

Υλικά: 2 κούπες φυσική αλόη σε τζελ, 2 κουτ.γλυκού έλαιο τσαγιού, 2 κουτ.γλυκού αιθέρια έλαια, μισό κουτ.γλυκού αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμόνι, μισή κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:
Ρίξτε την αλόη σε ένα δοχείο και προσθέστε τα αιθέρια έλαια σταδιακά για να τα αναμείξετε. Το μείγμα καθώς το αναδεύετε θα πάρει ένα μη διαυγές χρώμα. Απλώστε το στο δέρμα σας αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια. Μπορείτε να φτιάξετε αρκετή ποσότητα καθώς έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Συνταγή 2

Υλικά: 10-25 σταγόνες αιθέρια έλαια (κανέλλα, λεμόνι, ευκάλυπτος, σιτρονέλα, καστορέλαιο), 2 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο) ή λευκό αλκοόλ (βότκα)

Εκτέλεση:
Αναμείξτε τα υλικά αρκετά καλά και αφήστε τα σε δροσερό περιβάλλον. Αφού ετοιμάσετε το μείγμα μπορείτε να το επαλείψετε στην επιδερμίδα σας ή να ψεκαστίτε με αυτό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξαναχρησιμοποιήστε τη λοσιόν μετά από μία ώρα.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Beach hair look



Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από ατέλειωτες βουτιές στη θάλασσα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και παρατηρούμε πως έχουμε σέξι, μακριές μπούκλες με όγκο και τολμούμε να πούμε πως μοιάζουμε στη Ζιζέλ, τουλάχιστον στα μαλλιά. Παρόλο που νιώθουμε έντονη την ανάγκη να λούσουμε τα μαλλιά μας αφού εκτός από αλάτι κουβαλούν και κόκκους άμμου (+ ταλαιπωρημένα μαλλιά), σκεφτόμαστε πως θα γινόταν να έχουμε τα μαλλιά μας καθαρά και να διατηρούν παράλληλα το look παραλίας.

Η λύση είναι ευτυχώς απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουμε ένα σπρέι με θαλασσινό νερό με το οποίο θα ψεκάσουμε τα λουσμένα μαλλιά μας.

Για την παρασκευή του σπρέι θα χρειαστούμε:

250 ml χλιαρό νερό
Θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ Conditioner
Αιθέριο έλαιο δάφνης ή λεβάντας
Λίγο τζελ (αν έχετε ίσια μαλλιά)
Λίγο αφρό (αν έχετε σπαστά-σγουρά μαλλιά)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο νερό 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας μαζί με μία κ.σ. conditioner, λίγο τζελ ή αφρό και τα ανακατεύουμε, κατά προτίμηση με το αναδευτήρι του φραπέ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα μπουκαλάκι με κάνουλα σπρέι και το χρησιμοποιούμε σε νωπά μαλλιά τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά αν έχουμε σπαστά-σγουρά μαλλιά, ή ψεκάζουμε και στρίβουμε με τα δάχτυλά μας τις τούφες των μαλλιών μας αν έχουμε ίσια μαλλιά.