Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αντηλιακό παντού και πάντα!

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.



Η γήρανση του δέρματος εξαρτάται από το DNA του κάθε ανθρώπου και από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ο ήλιος είναι ο βασικότερος περιβαλλοντικός παράγοντας που συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας του, αντιμετωπίζει διαφορετικό πρόβλημα με τη φωτογήρανση. Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσετε τον ήλιο και να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από την πρόωρη γήρανση είναι τα αντηλιακά.

Είναι λάθος να βάζετε αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνετε στην παραλία. Κάθε φορά που εκτίθεστε στον ήλιο πρέπει να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο στο σώμα σας όσο και στο πρόσωπό σας.

Σίγουρα οι περισσότερες αμελείτε το αντηλιακό όταν βγαίνετε το πρωί έξω από το σπίτι σας. Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε ότι η επιδερμίδα σας αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση με αυτήν όταν είστε στην παραλία. Ακόμα και όταν οδηγείτε πρέπει να έχετε προστατέψει την επιδερμίδα σας. Με την αντανάκλαση του ήλιου η κατάσταση είναι εξίσου σοβαρή.

Πρέπει λοιπόν να φοράτε αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι σας. Φροντίστε να το φορέσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έξοδό σας. Αν διαβάσετε τις οδηγίες, θα δείτε ότι το συμβουλεύουν και οι ειδικοί.

Καλύψτε λοιπόν το πρόσωπό σας, το λαιμό σας, το ντεκολτέ σας, τα χέρια σας, όλα τα μέρη του σώματός σας που δεν καλύπτονται. Επιλέξτε αντηλιακά με υψηλό δείκτη για το καλό της επιδερμίδας σας.

Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα προβλήματα και τα σημάδια γήρανσης που έχουν προκληθεί από τον ήλιο θα εμφανιστούν έμμεσα και όχι άμεσα.Προστατευτείτε λοιπόν για να προλάβετε τις αρνητικές συνέπειες

Aντηλιακό λάδι προσώπου - σώματος από αβοκάντο, καρύδα και ελαιόλαδο


Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας λάδι jojoba, 2 κ.σ. λάδι καρύδας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. από σιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο ξεχωριστά, 1 κ.σ. λάδι από καλέντουλα, 2 κ.σ. εκχύλισμα τριφυλλιού

Εκτέλεση:
Βάζεις όλα τα έλαια σε μικρό μίξερ, τα χτυπάς για λίγο και, στη συνέχεια, εισάγεις το μείγμα σε καθαρό μπουκαλάκι.

Η εφαρμογή: Λίγο πριν από την έκθεση στον ήλιο απλώνουμε το λάδι στο πρόσωπο και το σώμα κάνοντας, παράλληλα, απαλές χειρομαλάξεις. Επαναλαμβάνουμε μετά την ηλιοθεραπεία.

Tips:
- Τα έλαια από καρύδα και jojoba είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και Ε οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ, ταυτόχρονα, προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες.
- Το ελαιόλαδο αποτελεί εξαιρετικό ενυδατικό παράγοντα, ενώ παρουσιάζει σημαντικές αντιοξειδωτικές και μαλακτικές ιδιότητες. Προσφέροντας πολύτιμες αναπλαστικές ιδιότητες στην επιδερμίδα, εμποδίζει την αφυδάτωση και προσδίδει απαλό μαύρισμα.
- Το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο περιέχουν βιταμίνες και πρωτεΐνες που εμποδίζουν τη δράση των βλαβερών ακτίνων.
- Το εκχύλισμα τριφυλλιού μειώνει την ευαισθησία του δέρματος στις επιδράσεις της UVB.
- Το λάδι από καλέντουλα είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, προστατεύει από τους οξειδωτικούς παράγοντες και συμβάλλει στην πρόληψη των εγκαυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου