Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Εύκολες συνταγές ομορφιάς με το θαυματουργό Ρόδι!

Σύμβολο της τύχης και της γονιμότητας, γνωστό από το έθιμο που σπάμε το ρόδι για να μας φέρει τύχη τη νέα χρονιά. Όμως οι θαυματουργές ιδιότητες του ροδιού δεν περιορίζονται εκεί. Είναι ευεργετικό για την υγεία μας και ένα μοναδικό φυσικό καλλυντικό!



Το ρόδι, αλλά και ο χυμός του, είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και την ομορφιά μας. Οι σπόροι του βοηθούν στην αντιγήρανση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Επιπλέον, καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, λειαίνουν τις ρυτίδες και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Επίσης, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια σπιτική μάσκα ομορφιάς από ρόδι. Και επειδή ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ύπουλους εχθρούς της επιδερμίδας μας είναι οι ελεύθερες ρίζες, παράλληλα με την καθημερινή αντιγηραντική φροντίδα σας, δοκίμαστε μια φορά την εβδομάδα αυτή εδώ τη φυσική, απλή μάσκα η οποία συμβάλλει με τον τρόπο της στο να έχετε το πάνω χέρι στη μάχη με το χρόνο!

Μάσκα ενυδάτωσης με ρόδι
Υλικά: Τα σπόρια από ένα ρόδι, 2 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση: Καθαρίστε καλά το ρόδι, αφαιρέστε τη λευκή μεμβράνη ανάμεσα από τα σπόρια και πλύντε τα καλά. Περάστε τα από το blender και στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. Αν είναι πολύ υδαρές το μείγμα σας, συμπληρώστε ακόμα λίγο μέλι. Σε καθαρή επιδερμίδα, απλώστε τη μάσκα (σε πρόσωπο και λαιμό) και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά. Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως και το μέλι, δίνει απαλότητα στην επιδερμίδα.

Μάσκα αντιγήρανσης με ρόδι
Υλικά: Σπόρια από ρόδι, 2 κουταλιές γιαούρτι, 2 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και μετά προσθέστε το ρόδι μέχρι να τα υλικά να γίνουν ένα. Απλώστε την κρέμα στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και ξεβγάλτε τη με ζεστό νερό.

Λεύκανση με ρόδι
Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ρόδι, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ανακατέψτε το χυμό ροδιού με το ελαιόλαδο και εφαρμόστε τοπικά στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα (κηλίδες, πανάδες). Μετά από συνεχή χρήση, οι δερματικές κηλίδες θα αποχρωματιστούν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρόδι για τόνωση στο δέρμα σας! Απλά ποτίστε ένα βαµβάκι µε λίγο χυµό ροδιού, περάστε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό.

Επίσης για την απολέπιση προσώπου και σώματος κάντε το εξής: Σε ένα μπολ αναμείξτε μισό φλιτζάνι σπόρους ροδιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Διαλύστε τα όσο μπορείτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε 2 κουταλάκια έλαιο αβοκάντο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας κι ανακατέψτε. Τρίψτε με το scrub τις περιοχές που χρειάζονται απολέπιση, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε ταμποναριστά.

Τέλος για ν'ανακαλύψτε της ιδιότητες του ροδιού και στα νύχια, αρκεί να αλείψετε λίγο λάδι ροδιού στα νύχια σας πριν και μετά το μανικιούρ. Τα νύχια σας θα δυναμώσουν και βελτιωθεί η φθαρμένη από τα βερνίκια όψη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου