Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα χεριών για ενυδάτωση & μια απίθανη συνταγή για τις κηλίδες



Τα ευεργετικά συστατικά του πορτοκαλιού είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Το πιο γνωστό από αυτά είναι η βιταμίνη C. Το πορτοκάλι στην κοσμετολογία έχει δεσπόζουσα θέση, ειδικά όταν μιλάμε για ενυδάτωση προσώπου, σώματος ή χεριών. Και το μέλι όμως είναι ένα βασικό συστατικό ενυδάτωσης που θα βρείτε στις περισσότερες καλές ενυδατικές κρέμες.

Για την κρέμα θα χρειαστείτε μόνο τα δύο ακόλουθα υλικά: 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού, 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής: Αναμείξτε αυτά τα δύο υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Τρίψτε τη λοσιόν στα χέρια σας για 1-2 λεπτά. Αφήστε την να δράσει για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική ενυδατική κρέμα χεριών με μπανάνα και μέλι
Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες Α,Β,C και D. Επίσης περιέχει σάκχαρα όπως φρουκτόζη, γλυκόζη και σακχαρόζη. Πρόκειται για ένα φρούτο που αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές ενυδατικές κρέμες. Από την άλλη πλευρά, το μέλι, (όπως είπαμε και παραπάνω) είναι ίσως το πιο συνηθισμένο συστατικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Το μέλι περιέχει σάκχαρα όπως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ποσοστά της τάξης του 75%. Οι θρεπτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούνταν ακόμα και ως φάρμακο για διάφορες ασθένειες.

Υλικά: 1 μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Τρόπος παρασκευής: Σε ένα μπολ προσθέστε το μέλι, το χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά βούτυρο. και ανακατέψτε το μείγμα. Πολτοποιείστε μια μπανάνα και προσθέστε τον πολτό στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο χέρι σας και κάνετε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Αφήστε την κρέμα - λοσιόν να δράσει για περίπου 15 -20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Απίστευτη σπιτική συνταγή για τις κηλίδες των χεριών.
Αν βλέπετε τα χέρια σας ολοένα και με περισσότερες κηλίδες και νιώθετε ξαφνικά την απίστευτη ανάγκη να γυρίσετε το χρόνο πίσω στην εικόνα των άλλοτε νεανικών χεριών σας..... Η λύση είναι απλή!

Όχι δεν χρειάζεστε κανένα πανάκριβο καλλυντικό. Αρκεί η επάλειψη τους με μια φέτα ντομάτας λίγο πριν τον ύπνο! Το επόμενο πρωί, όχι μόνο, οι κηλίδες θα έχουν υποχωρήσει αισθητά, αλλά και η εικόνα του δέρματος σας θα έχει νεανική όψη!

Γιατί η ντομάτα εκτός από λεύκανση, προκαλεί και σύσφιξη! Είναι γνωστή άλλωστε η αποτελεσματικότητα της στους ανοιχτούς πόρους του προσώπου και στην καταπολέμηση της ακμής. Μην την αγνοείται! Με δύο μήνες εντατικής θεραπεία, οι κηλίδες θα έχουν εξαφανιστεί. Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι τα φυσικά προϊόντα αργούν περισσότερο από τα χημικά να φέρουν αποτελέσματα, αλλά τελικά τα επιτυγχάνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο!

Εxtra tip: Μπορείτε να φέρετε πιο άμεσα και ενισχυμένα αποτελέσματα σε συνδυασμό με έλαιο καρύδας. Είναι ένα έλαιο που καταπολεμά επίσης της κηλίδες αφού προσφέρει ενυδάτωση και νεανικότητα στο δέρμα. Δοκιμάστε πρώτα πριν πάτε για ύπνο να απλώσετε έλαιο καρύδας στα χεράκια σας και μετά να κάνετε μια απλή επάλειψη στη ράχη των χεριών σας με μια φέτα ντομάτας. Βέβαια θα αναγκαστείτε να πετάξετε τα σποράκια της από τα χέρια σας, αλλά μικρό το κακό. Ο χυμός της ντομάτας στεγνώνει γρήγορα, και δεν θα σας είναι ενοχλητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου