Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πως θα φτιάξεις το δικό σου Body butter!

To body but­ter έχει πλούσια υφή κι έτσι ενυδατώνει σε βάθος, ενώ είναι βάλσαμο για φτέρνες, αγκώνες και γόνατα. Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές και αποκτήστε βελούδινη επιδερμίδα!



Body butter 1 
Υλικά: 200 ml λάδι αβοκάντο, 1 κουταλιά κερί μέλισσας, 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο γάλακτος
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε το κερί μέλισσας και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο γάλακτος και το λάδι αβοκάντο. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε το βούτυρο σώματος σε γυάλινο βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 ώρες.

Body butter 2
Υλικά: 1/4 φλ. βούτυρο καριτέ, 1/2 φλ. βούτυρο κακάο, 1/8 φλ. αμυγδαλέλαιο, 1/2 κ.γ. βιταμίνη Ε
Εκτέλεση: Λιώσε σε μπεν μαρί το βούτυρο καριτέ και το βούτυρο κακάο. Απόσυρε από την φωτιά και πρόσθεσε το αμυγδαλέλαιο και την βιταμίνη Ε. Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα, βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και άφησε το να κρυώσει τελείως.

Body butter 3
Υλικά: 500 g λάδι καρύδας (σε στερεή μορφή), 1-2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο, 1-2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο, προαιρετικά προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια για να μυρίζει όμορφα
Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά (βεβαιωθείτε ότι το λάδι καρύδας είναι σε στερεά μορφή) σε μίξερ και θέστε το σε λειτουργία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Όταν πήξει προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια και είναι έτοιμο.

Body butter 4
Υλικά: 100 ml βούτυρο καριτέ,  50 ml λάδι καρύδας,  50 ml λάδι γεράνι (αμυγδαλέλαιο εκχυμένο σε γεράνι), 1 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το λάδι γεράνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το υγρό μείγμα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο γεράνι και την βιταμίνη Ε. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσει. Όταν παγώσει το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και απαλό σε υφή και η κρέμα μας είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε. (Πηγή: www.enter2life.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου