Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Φτιάξε μάσκα σώματος με σοκολάτα για αδυνάτισμα!



Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, η σοκολάτα, εκτός από τους υδατάνθρακες, το λίπος και τις πρωτεΐνες, περιέχει βιταμίνες Α, D, E και το σύμπλεγμα βιταμινών Β, απαραίτητες βιταμίνες για τη ρύθμιση του μεταβολισμού. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Δήμητρας Γουλά "Τα ελιξίρια της Ομορφιάς"

Θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη σοκολάτα μαύρη
1½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παραφίνη
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο από πράσινο τσάι (αποτοξινωτικό)
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γκρέιπφρουτ(λιποδιαλυτικό)

Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί, λιώσε την παραφίνη και πρόσθεσε την τριμμένη σοκολάτα. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια. Άπλωσε το μείγμα ζεστό στην επιδερμίδα και άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά τουλάχιστον. Η παραφίνη δημιουργεί ένα αεροστεγές, προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στην επιδερμίδα και στο περιβάλλον, ώστε να μην εξατμίζεται το νερό από τα κύτταρα. Παράλληλα αναγκάζει το δέρμα να κάνει όσμωση, δηλαδή να διαπεράσει και σφραγίσει τα ευεργετικά στοιχεία της μάσκας μέσα στα κύτταρα ώστε να έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε τη μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Καλό μήνα όμορφες..... Να περνάτε υπέροχα όπου κι αν βρεθείτε και μόνο με ανθρώπους που σας αγαπούν γι'αυτό που είστε! 

2 σχόλια:

  1. Καλό μήνα δροσερό και ξένοιαστο Ελενά μου...χαθήκαμε μέσα στο μακρύ καυτό καλοκαιράκι...και στα 2 μπλόγκ έκανες σούπερ πρωτομηνιάτικες αναρτήσεις..στη Φαντασία δεν μου έπαιρνε το σχόλιο..μαγεύτηκα με τη φωτό και τη συνδύασες απίστευτα με το κείμενο και το καλοκαιρινό τραγουδάκι!!το πιό πάνω δε ελιξήριο μου κίνησε την περιέργεια για να το κάνω κάποια στιγμή...το ταλέντο σου ρέει άφθονο γλυκούλα μου..δεν τα χορταινω τα post σου...σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Το σχόλιό σου, μού έφτιαξε την μέρα...να΄σαι καλά! Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι χανόμαστε.... αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε όσους αγαπάμε! Να περνάς όμορφα ότι κι αν κάνεις, πολλά φιλιά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή