Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μάσκες ομορφιάς κατά των ρυτίδων... από μήλα!

Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ωφέλιμα συστατικά, γι αυτό και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία. Xρησιμοποιείται όμως και στην κοσμετολογία για τις προστατευτικές του ιδιότητες στο δέρμα. Eίναι ιδιαίτερα απαλυντικό, συσφίγγει την επιδερμίδα και καταπολεμά τις ρυτίδες.



Ετοιμαστείτε να φτιάξετε μια μάσκα ομορφιάς που καταπολεμά τις ρυτίδες, απορροφά τη λιπαρότητα και δίνει λάμψη στο πρόσωπο. Είναι από τις πιο τέλειες κρέμες που θα βάλετε ποτέ στο πρόσωπό σας και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά με υλικά που έχετε στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας.

Μάσκα προσώπου 
Υλικά: 1 μήλο, 1 γιαούρτι, 1 κουταλιά του γλυκού κορνφλάουρ και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Εκτέλεση: Αρχικά θα κόψετε το μήλο σε κομμάτια, θα το αλέσετε για ένα λεπτό και μετά θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά, θα τα ανακατέψετε καλά και η μάσκα είναι έτοιμη.
Αφού έχετε πλύνει το πρόσωπό σας και το έχετε σκουπίσει καλά, απλώστε την μάσκα για 15 με 20 λεπτά. Ξεβγάλετε τη μάσκα με χλιαρό νερό και βάλτε μετά την ενυδατική σας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Λοσιόν μήλου για ρυτίδες και σύσφιξη
Yλικά: δύο μήλα 
Eκτέλεση: Xρησιμοποιείτε έναν αποχυμωτή για να πάρετε το χυμό ενός ή δύο μήλων, ανάλογα με το πόσο χυμό έχουν. Έπειτα αλείφετε το χυμό στο πρόσωπό σας. H λοσιόν αυτή βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και στη σύσφιξη του δέρματος.

Πίλινγκ με μήλο και ελαιόλαδο
Υλικά: μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας μηλόξιδο 
Εκτέλεση: Aνακατεύετε καλά το ελαιόλαδο με το μηλόξιδο και στη συνέχεια με το μείγμα αυτό τρίβετε το πρόσωπό σας. Έπειτα ξεπλένετε με άφθονο νερό. Mε αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σας γίνεται μαλακό και απαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου