Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σπιτικά καλλυντικά με πράσινο τσάι



Ασπίδα κατά της γήρανσης
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το απόσταγμα του πράσινου τσαγιού είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν την γήρανση και τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών. Η έκθεση στη μόλυνση, το κάπνισμα και την υπερβολική ηλιοφάνεια αυξάνει τον αριθμό των ελεύθερων ριζών στο αίμα, όμως τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο πράσινο τσάι φαίνεται πως δρουν ως ασπίδα προστασίας, ενισχύοντας την καλή υγεία του ατόμου και παρατείνοντας τη νεότητα. Ας επωφεληθούμε λοιπόν από τις ευεργετικές του ιδιότητες, όχι μόνο πίνοντας το, αλλά και χρησιμοποιώντας το ως καλλυντικό.

Λοσιόν ενυδάτωσης με εσπεριδοειδή
Σ' ένα μπουκαλάκι ανακατέψτε 140 ml πολύ δυνατό πράσινο τσάι, προσθέστε το χυμό ½ λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι και 2 κουταλιές ξύσμα γκρέιπφρουτ. Ανακινήστε καλά και αφήστε το στο ψυγείο. Σουρώστε σ΄ ένα άλλο μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το για τόνωση μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας.

Απολέπιση για ευαίσθητες επιδερμίδες
Αντί να πετάτε τα φύλλα τσαγιού από τις πυραμίδες που πίνετε, χρησιμοποιήστε τα για καθημερινή απολέπιση. Τρίψτε ελαφρά το πρόσωπό σας για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τη σκόνη. Το τσάι είναι τόσο απαλό που μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα.

Αναζωογονητική μάσκα
Φτιάξτε εύκολα μία μάσκα για το πρόσωπο με πράσινο τσάι, η οποία θα απομακρύνει τις τοξίνες και θα αφήσει το δέρμα απαλό σαν μετάξι. Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με ένα ματσάκια φύλλα πράσινου τσαγιού. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο πρόσωπο, αλλά όχι στην περιοχή των ματιών, και αφήστε το εκεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τη μάσκα, σκουπίστε και ενυδατώστε το πρόσωπό σας.

Δροσερή αναπνοή
Το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να αποτρέπει την δυσοσμία στο στόμα, γι’αυτό το συναντάμε και σε ορισμένες οδοντόκρεμες. Μπορείτε, μάλιστα, εύκολα να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό για τα δόντια με πράσινο τσάι. Ρίξτε 100 γρ. φύλλα πράσινου τσαγιού σε μία κούπα νερού που βράζει και αφήστε τα να αποσταχθούν για 30 λεπτά. Έπειτα, αναμείξτε το υγρό αυτό με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και βουρτσίστε με το μείγμα τα δόντια σας. Όχι μόνο διώχνει τη δυσοσμία από το στόμα, αλλά επιπλέον εμποδίζει τα μικρόβια που κολλούν στα δόντια και δημιουργούν πλάκα.

Όμορφα μάτια
Φυλάξτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού και χρησιμοποιήστε τα για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Κλείστε τα μάτια και βάλτε τα υγρά φακελάκια πάνω στα βλέφαρα, για 5-15 λεπτά. Τα ενεργά συστατικά του τσαγιού θα βοηθήσουν στην σύσφιξη των κάτω βλεφάρων και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων.

Καθαρό πρόσωπο
Ξεπλένοντας το πρόσωπο με λίγο αραιό τσάϊ, φτιαγμένο από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια, λένε ότι βοηθάει στο κλείσιμο των πόρων μετά τον καθαρισμό, στην σύσφιξη του δέρματος και στην καταπολέμηση της χαλάρωσης. Επίσης λόγω των αντι-βακτηριδιακών ιδιοτήτων του, θεωρείται ότι καταπολεμά και την ακμή.

Peeling για το σώμα
Τρίψτε φτέρνες κι αγκώνες με τσάι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Αφού απομακρύνετε το σκληρό δέρμα, βρέξτε το τσάι με λίγο νερό και τρίψτε το ίδιο σημείο! Δε θα πιστεύετε πόσο μαλακό θα είναι το δέρμα σας.

Body spray
Φτιάξτε μόνες σας ένα σπρέι σώματος, για να έχετε δέρμα δροσερό και ενυδατωμένο. Απλά βράστε 5-6 πυραμίδες πράσινου τσαγιού σε 750 ml νερό, αφήστε το να κρυώσει, σουρώστε και βάλτε το σε ένα μικρό μπουκάλι με ψεκαστήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου