Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Υφασμάτινη μάσκα προσώπου!

Εμποτισμένες με ευεργετικά κοκτέιλ, οι υφασμάτινες μάσκες είναι μια πολύ καλή ιδέα εντατικής φροντίδας για την επιδερμίδα.



Στην αγορά θα βρείτε αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, όμως υπάρχει τρόπος να φτιάξετε τη δική σας, ακριβώς στα μέτρα σας και να την εμποτίσετε με το ιδανικό φυσικό κοκτέιλ. Καταρχήν, θα χρειαστείτε μια υφασμάτινη μάσκα την οποία μπορείτε να φτιάξετε είτε πάρα πολύ απλά, παίρνοντας ένα μεγάλο κομμάτι γάζα και κόβοντάς το στο σχήμα του προσώπου σας.

Όσο για τα κοκτέιλ στα οποία θα "βαφτίσετε" τη μάσκα σας, επιλέξτε ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες συνταγές που έδωσε στο Refinery29 η αισθητικός του διάσημου spa του Mario Badesku:

- Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα αναμείξτε νερό καρύδας, 5 σταγόνες έλαιο καρύδας και μισή κουταλιά του γλυκού μέλι- το νερό και το έλαιο καρύδας είναι φυσικά ενυδατικά ενώ το μέλι "κλειδώνει" την υγρασία στην επιδερμίδα.

- Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, αναμείξτε ένα φλιτζάνι χλιαρό αφέψημα χαμομηλιού με μια κουταλιά του γλυκού τζελ αλόης και 3 σταγόνες ελαιόλαδο, ένα μείγμα που καταπραύνει άμεσα το δέρμα και ενυδατώνει.

- Αν έχετε τάση για ακμή, δοκιμάστε να αναμείξετε 1/4 φλιτζανιού αμαμηλίδα, 3/4 φλιτζανιού νερό και 1 κουταλιά του γλυκού τζελ αλόης. Η αμαμηλίδα βοηθάει την επιδερμίδα που έχει τάση για ακμή ενώ το τζελ αλόης έρχεται για να την καταπραύνει.

(Πηγή: www.queen.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου