Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι “συνταγές” ομορφιάς με γιαούρτι και τα οφέλη τους


Επωφεληθείτε από τις πολυβιταμίνες του γιαουρτιού και αποκτήστε, όχι μόνο νεανική επιδερμίδα, αλλά και λαμπερά μαλλιά. Μπορεί το γιαούρτι να θεωρείται το top υγιεινό σνακ, αλλά παράλληλα αποτελεί ένα «όπλο» ομορφιάς. Το γαλακτικό οξύ, ο ψευδάργυρος και οι πρωτεΐνες του ενυδατώνουν την τρίχα και το δέρμα… και απαλλάσσουν από την ακμή και τα κίτρινα δόντια! Παρακάτω θα βρείτε μερικές συνταγές ομορφιάς με γιαούρτι, καθώς επίσης και τα οφέλη τους στο σώμα σας.

Περιποιηθείτε το δέρμα σας… με γιαούρτι!
- Για κουρασμένη επιδερμίδα: Αγοράστε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη ή γεύσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούς ή εξανθήματα, και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Να είστε σίγουροι, ότι θα οδηγηθείτε προς την απολέπιση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.
- Για φυσική λάμψη στο πρόσωπο: Ανακατέψτε γιαούρτι με βρασμένες φακές και ξύσμα πορτοκαλιού στο multi και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και αποκτήστε μια φωτεινή επιδερμίδα. Εάν έχετε ξηρό τύπο δέρματος, προτιμότερο είναι να προσθέστε λίγο μέλι για έξτρα υγρασία.
- Για θαμπό δέρμα: Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη και 1 κουταλιά μέλι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και απαλλαγείτε από το θαμπό δέρμα. Έτσι, θα «φωτίσετε» το πρόσωπό σας μέσα από ένα απλό τρικ ομορφιάς.
- Για πρόσωπο με ακμή και σπυράκια: Λόγω της όξινης φύσης του, το γιαούρτι καταστρέφει τα βακτηρίδια και τους μύκητες, βελτιώνοντας το πρόβλημα της ακμής. Απλά εφαρμόστε ένα κρεμώδες γιαούρτι στο πρόσωπο για 30 λεπτά και καθαρίστε βαθιά το δέρμα σας.

Αποκτήστε ένα scrub που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα
Χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, το γιαούρτι συνθέτει το τέλειο ενυδατικό scrub που θα σας απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα του προσώπου σας, ειδικά εάν έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, η συνταγή είναι η εξής: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας βρώμη. Κάντε ήπιο μασάζ με το scrub, προχωρώντας σε κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια, ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας.

Μειώστε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα γιαουρτιού στην περιοχή κάτω από τα μάτια για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα κομμάτι βαμβάκι και πηγαίνετε άφοβα για ύπνο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για μια εβδομάδα και στο τέλος θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στο πρόσωπό σας.

Πείτε «ναι» στις αντι-γηραντικές ιδιότητες του γιαουρτιού
Το γιαούρτι καταπολεμά τη γήρανση και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο, χάρη στο γαλακτικό οξύ του. Για να κρατήσετε νεανικό το πρόσωπό σας, ανακατέψτε ελαιόλαδο, τριμμένο αγγούρι και 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Καλό είναι να εφαρμόζετε το μείγμα στο πρόσωπο για 30 λεπτά και για 3 φορές την εβδομάδα.

Χαρείτε ένα φυσικό conditioner για ξηρά μαλλιά
Το γιαούρτι δημιουργεί ένα τέλειο φυσικό conditioner για τις ξηρές και ταλαιπωρημένες τρίχες, βοηθώντας στην αύξηση της χαμένης υγρασίας τους. Απλώστε μισό φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι στα μαλλιά σας και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Αργότερα, πλυθείτε με κανονικό σαμπουάν και απολαύστε τα ενυδατωμένα μαλλιά σας. Εναλλακτικά, μέσα στο μείγμα προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο και δυο χτυπημένα αυγά… για να δώσετε «τέλος» στην αφυδάτωση τους.

Μετατρέψτε τα δόντια σας… σε λευκά!
Το φώσφορο και το ασβέστιο του γιαουρτιού ενισχύουν το σμάλτο των δοντιών και τα προστατεύουν από το κίτρινο χρώμα και την κακή αναπνοή. Απλά, τρίψτε τακτικά λίγο γιαούρτι στα δόντια σας… και δείτε τα πιο λευκά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Απαλλαγείτε από την απώλεια μαλλιών και την πιτυρίδα
Ρίξτε μέσα στο μίξερ 250 γρ. παπάγια και μισό φλιτζάνι γιαούρτι. Χτυπήστε για λίγα λεπτά τα υλικά και απλώστε για τουλάχιστον 60 λεπτά το μείγμα στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, κάντε μπάνιο με ένα ήπιο σαμπουάν, και η απώλεια μαλλιών σας θα έχει ελαχιστοποιηθεί εμφανώς. Το ίδιο ισχύει και με την πιτυρίδα, καθώς το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού θα αποκαταστήσει την υγεία τους.

(Πηγή: www.flowmagazine.gr)

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε Έλενα για τις φανταστικές συνταγές ομορφιάς που μας παρέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή