Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σπιτικό lip gloss



Τα χείλη μας θέλουν πάντα φροντίδα και κυρίως τώρα το καλοκαίρι που με τον ήλιο, τη ζέστη, τη θάλασσα και τα συχνά ντους αφυδατώνονται πολύ πιο εύκολα.

Φτιάξε την παρακάτω συνταγή που είναι σχετικά εύκολη και παρέχει θρέψη και ενυδάτωση, προστασία, ωραία μυρωδιά και χρώμα.

Υλικά: 1 φλούδα από ένα ροδάκινο, 2 κ.γ. βούτυρο κακάο, 1 / 2 κ.γ. κακάο, 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας, 1 κάψουλα βιταμίνη Ε

Παρασκευή:
Πλύνετε και αφαιρείται τη φλούδα του ροδάκινου, βάλτε την σε στον ήλιο να ξεραθεί ή στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάλτε σε μπεν μαρί ένα μπολ τη φλούδα, το βούτυρο κακάο, τη βανίλια περιμένοντας να λιώσει το βούτυρο κακάο ανακατεύοντας καλά. Κλείστε την θερμοκρασία της εστίας αφήνοντας το μείγμα μέσα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας που και που, ώσπου να γίνει χλιαρό.
Μουσκέψτε τη βιταμίνη σε λίγο νερό για 1 περίπου λεπτό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε. Σουρώστε το βούτυρο και μετά προσθέστε τη βιταμίνη.
Χτυπήστε το μείγμα καλά με ένα μίξερ ώστε να αφρατέψουν και ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι αφήνοντας το να στερεοποιηθεί και έχετε το πάντα στην τσάντα σας. Ενυδατώνετε τα χείλη σας όσο συχνά θέλετε.

(Πηγή: kallyntikaapospiti.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου