Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

2 θαυματουργές συνταγές για λιπαρά μαλλιά



Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες αλλά και άντρες! Όσο και να προσπαθούν να κρατήσουν το χτένισμά τους πάνω από μια με δύο ημέρες, τα λαδωμένα μαλλιά δεν θα το επιτρέψουν!

Βέβαια, η λιπαρότητα στα μαλλιά σχετίζεται με τη φυσική διαδικασία του οργανισμού που σκοπό έχει να προστατέψει, να θρέψει και να ενυδατώσει τα μαλλιά! Έτσι, οι σμηγματογόνοι αδένες στις ρίζες των μαλλιών εκκρίνουν αυτή τη λιπαρή ουσία, το σμήγμα, το οποίο όταν παραχθεί σε υπερβολικό βαθμό ευθύνεται για την έντονη λιπαρότητα!

Φυσικά, πολύ σημαντικοί παράγοντες που ευθύνονται για τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής είναι η κληρονομικότητα, το καθημερινό άγχος, οι ορμονικές διαταραχές, οι κλιματικές συνθήκες αλλά και η μη ισορροπημένη διατροφή!

Λοιπόν σας προτείνουμε 2 πανεύκολες συνταγές- μάσκες για να καταπολεμήσετε τον μεγάλο εχθρό των μαλλιών σας και να τους χαρίσετε τη χαμένη λάμψη τους!!

1) Μάσκα για λιπαρά μαλλιά με μαγειρική σόδα

Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε πολύ καλά σε ένα γυάλινο βαζάκι το γιαούρτι με τη σόδα, ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα. Εφαρμόστε στα μαλλιά, απλώνοντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει στα μαλλιά σας για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλετε χρησιμοποιώντας το σαμπουάν σας.

2) Μάσκα για λιπαρά μαλλιά με λεμόνι

Θα χρειαστείτε: 1/2 κούπα ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Ρίξτε το αυγό και το χυμό από το λεμόνι σε ένα γυάλινο μπολάκι. Ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά. Εφαρμόστε τη μάσκα στα μαλλιά σας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε- εάν δεν θέλετε να λερωθείτε- ένα κομμάτι βαμβάκι που θα το εμποτίσετε με το μείγμα και θα το απλώσετε στα μαλλιά σας! Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα πλαστικό σκουφάκι ή πλαστική μεμβράνη. Αφήστε για περίπου 30 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με όσο το δυνατόν κρύο νερό και σαμπουάν.

(Πηγή: www.queen.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου