Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μασάζ προσώπου και λαιμούΤο μασάζ είναι μια σειρά κινήσεων βάσει ανατομίας, για ένα υγιεινό, οικονομικό και προληπτικό τρόπο αντιμετώπισης των τυχών ατελειών της επιδερμίδας. Με δυο λόγια, τονώνει και συσφίγγει τους μύες προσώπου και λαιμού, ξεκουράζει νεύρα και μύες, προλαμβάνει και απαλύνει τις ρυτίδες.

Κάντε 2-3 λεπτά αργό και απαλό μασάζ στο πρόσωπο σας καθημερινά, χρησιμοποιώντας την κρέμα ή το λάδι σας. Τα αιθέρια έλαια, κυρίως από άνθη, είναι ιδανικά και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Σε καθαρό πρόσωπο, απλώστε με τα δάκτυλα σας μια ποσότητα του προϊόντος που επιλέξατε, πιέζοντας ελαφρά την επιδερμίδα σας, ώστε να πάει παντού, φτάνοντας ως τις ρίζες των μαλλιών.Ξεκινάτε κάνοντας κυκλικές κινήσεις γύρω από τα μάτια, αρχίζοντας από την εξωτερική γωνία του ματιού προς την εσωτερική. Χωρίς να διακόψετε την κίνηση συνεχίζετε, περνώντας τα δάκτυλα κάτω από τα φρύδια ως την εξωτερική γωνία του ματιού.

Ακουμπήστε κάθετα τις παλάμες σας στο κέντρο του προσώπου σας, καλύπτοντας με τις άκρες των δακτύλων σας στις πλευρές τη μύτης και με την υπόλοιπη παλάμη ως το σαγόνι, μετακινώντας τα χέρια ως τις ρίζες των μαλλιών σας.

Ακουμπήστε κάτω από το σαγόνι, το πίσω μέρος της παλάμης και των δυο χεριών. Μετακινείστε το ένα χέρι προς τα δεξιά, το άλλο προς τα αριστερά ως πίσω από τα αφτιά σας, ακολουθώντας το περίγραμμα του προσώπου.

Ακουμπήστε τα δάκτυλα σας στα πλάγια του λαιμού και κατεβείτε από τα αφτιά ως το ντεκολτέ.

Ακουμπήστε κάθετα όλο το μήκος των δακτύλων σας στο κέντρο και βάση του λαιμού και ανεβείτε ως το σαγόνι.

Ακουμπήστε παράλληλα τα δάκτυλα σας στο κέντρο του μετώπου σας, μετακινώντας τα προς τους κροτάφους.

Σκεπάστε, εναλλάξ, με τις παλάμες σας το μέτωπο σας μετακινώντας τες από τα φρύδια προς τις ρίζες των μαλλιών σας.

Επαναλάβατε την κάθε άσκηση 3-5 φορές. Να ξέρετε ότι όσες πιο πολλές φορές τις κάνετε τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου