Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μάσκες μαλλιών για κάθε πρόβλημα

Χρησιμοποίησε πρωτότυπες συνταγές κατευθείαν από τη φύση για να αντιμετωπίσεις κάθε αισθητικό ή λειτουργικό πρόβλημα των μαλλιών σου.



1) Μάσκα για θρέψη στα μαλλιά με μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος
Χτύπησε στο μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, ένα ασπράδι αβγού,1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Αφού απλώσεις τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες, τύλιξε το κεφάλι με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και άφησέ τη να δράσει για 30 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε τα μαλλιά και λούσε τα πολύ καλά.

2) Μάσκα για λαμπερές ανταύγειες
Θέλεις να βοηθήσεις τα καστανά μαλλιά σου να ξανθύνουν φυσικά; Δημιούργησε ένα μείγμα με έναν κρόκο αβγού, λίγο χυμό λεμονιού και ροδόνερο και άπλωσέ το στα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ. Άφησέ το να δράσει για 30 λεπτά, ξέπλυνε και λούσε τα μαλλιά σου κανονικά.

3) Μάσκα με αιθέρια έλαια για δυνατά μαλλιά
Περιέχει ένα πλήθος πολύτιμων φυτικών αποσταγμάτων τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της απώλειας των φυσικών ελαίων που διαθέτει η τρίχα, ενώ παράλληλα θα τη δυναμώσουν, προσδίδοντάς της μεγαλύτερη λάμψη και μεταξένια υφή. 

Θα χρειαστείς: 30 ml λάδι από ψίχα βερίκοκου, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο από χαμομήλι, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από ylang ylang, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από σανταλόξυλο

Ρίξε το μείγμα σιγά σιγά στην παλάμη σου, κάνε αργό μασάζ στη ρίζα και άπλωσέ το με τα δάχτυλα ως την άκρη. Μετά ξέβγαλε με μπόλικο νερό και λούσου κανονικά.

4) Καταπολέμησε την τριχόπτωση με μάσκα με ελαιόλαδο
Το λάδι της ελιάς έχει διαπιστωμένη τονωτική και θεραπευτική δράση στα μαλλιά καταφέρνοντας να τα διατηρεί πλούσια και στιλπνά. Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με μασάζ, διώχνει τις εντάσεις, καθαρίζει τον νου, φτιάχνει τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας και ενισχύει την καλή κυκλοφορία της περιοχής που μπορεί να είναι αιτία πολλών προβλημάτων στο τριχωτό της κεφαλής. Μία φορά την εβδομάδα, πριν από το λούσιμο, κάνε ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με ελαιόλαδο αφήνοντάς το να δράσει τουλάχιστον για 30 λεπτά (εναλλακτικά δοκίμασε δαφνέλαιο, λάδι αβοκάντο ή καρύδας). Μετά, λούσου κανονικά.

5) Φτιάξε σαμπουάν με γιαούρτι για δυνατή τρίχα
Ανακάτεψε ένα κεσεδάκι γιαούρτι και έναν κρόκο αβγού, άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι και κάνε καλό μασάζ, ξεπλένοντας αμέσως. Αυτός ο ιδανικός συνδυασμός γιαουρτιού και αβγού καταφέρνει να δυναμώνει την τρίχα καταπολεμώντας ταυτόχρονα και τις ελεύθερες ρίζες.

6) Λοσιόν με μέλι για απαλά μαλλιά
Σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό διάλυσε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εάν τα μαλλιά σου είναι ξανθά, ρίξε και λίγες σταγόνες λεμόνι. Λούσε τα κανονικά, ξέβγαλέ τα, σκούπισέ τα με πετσέτα και μετά άπλωσε τη λοσιόν μελιού σε όλο το κεφάλι. Άφησέ την περίπου για μισή ώρα και ύστερα ξέβγαλε με άφθονο κρύο νερό. Στέγνωσε και χτένισέ τα με τον τρόπο που συνηθίζεις.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Ελενα!
    Μια συμβουλη και για τα δικα μου μαλακια;;
    Ειναι αρκετα μακρια,σπαστα αλλα χωρις "ζωντανια"!
    Ειδικα στις ακρες ειναι καπως ξηρα ενω τα υπολοιπα κανονικα...!
    Κομμωτριες μου εχουν πει οτι ειναι αδυναμη η τριχα μου...και να τα κοψω κοντα....
    Δεν θελωω....!
    Καποια μαγικη συνταγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Δανάη μου! Και γω έχω παρόμοια προβλήματα με τα μαλλιά μου.... άσε που φριζάρουν συνέχεια και με ταλαιπωρούν!! Λοιπόν το μυστικό είναι το ελαιόλαδο σαν μάσκα! Το αποτέλεσμα; Δυνατά, λαμπερά, υγιή μαλλιά χωρίς ψαλίδα και φθορά. Η τεχνική είναι απλή και κατάλληλη ακόμη και για λιπαρά μαλλιά.

    Θα χρειαστείς μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, ένα κλάμερ, μια πλαστική σακούλα, μια πετσέτα, καφέ κι ένα καλό βιβλίο! χα-χα-χα

    Ξεκίνα εφαρμόζοντας το λάδι σε στεγνά μαλλιά κάνοντας απαλό αλλά πολύ καλό μασάζ σε όλο το κεφάλι. Σκοπός είναι να βοηθήσεις τα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν στην τρίχα και το δέρμα σου. Συνέχισε το απαλό μασάζ σε όλο το μήκος των μαλλιών και τις άκρες.

    Μετά πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν κότσο με το κοκαλάκι και τύλιξε τα με την πλαστική σακούλα πολύ καλά. Αυτό το κάνεις και για να μη λερωθείς αλλά και για να δημιουργήσεις θερμότητα που θα βοηθήσει τα συστατικά να κάνουν τη δουλειά τους γρηγορότερα.

    Τύλιξε το κεφάλι σου με την πετσέτα, πάρε τον καφέ και το βιβλίο σου και περίμενε. Ιδανικά πρέπει να αφήσεις το λάδι όση περισσότερη ώρα μπορείς. Αν ωστόσο ο χρόνος σε πιέζει άφησε το για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αφού περάσει η ώρα, βγάλε την πετσέτα και τη σακούλα, μπες στο μπάνιο και κάθισε. Πρέπει να καθίσεις γιατί καθώς θα ξεβγάζεις το λάδι μπορεί να το πατήσεις και να γλιστρήσεις. Εναλλακτικά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα βάζοντας μόνο το κεφάλι κάτω απο το νερό.

    Ξέβγαλε τα μαλλιά σου πάρα πολύ καλά και λούσε τα με ένα απαλό σαμπουάν. Επανέλαβε ακόμη μια φορά το λούσιμο ή και τρίτη αν το έχεις παρακάνει με το λάδι. Τέλος, σκούπισε τα μαλλιά σου κι άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά..... τους έκανες ένα τεράστιο δώρο με αυτή τη μάσκα κι είναι κρίμα να τους το πάρεις πίσω χτυπώντας τα με θερμό αέρα!

    Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα ή όποτε νιώθεις πως τα μαλλιά σου χρειάζονται φροντίδα μα πρόσεξε να αφήνεις ένα διάστημα τουλάχιστον 3 ημερών ανάμεσα από κάθε εφαρμογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή