Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Νυχτερινές θεραπείες ομορφιάς για πρόσωπο & σώμα

Τη νύχτα η επιδερμίδα σου είναι πιο δεκτική για να δεχθεί αγνές θεραπείες ομορφιάς χωρίς χημικά και συντηρητικά.



Κρεμομάσκα για λαμπερή επιδερμίδα

Θα χρειαστείς: 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι «ζωντανής καλλιέργειας», τριμμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού, - 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση: Ανακάτεψε τα υλικά. Κάνε επάλειψη στο πρόσωπό σου με την κρέμα και περίμενε για 10 λεπτά. Μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Ιδιότητες:
Το βασικό συστατικό της μάσκας προέρχεται από τη ζύμωση των βακτηρίων του γιαουρτιού και είναι πλούσιο σε συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνες Α και του συμπλέγματος Β, λιπίδια και πρωτεΐνες, που δίνουν ενέργεια, ενυδάτωση, θρέψη, φρεσκάδα και ελαστικότητα στο δέρμα. Το γιαούρτι συμβάλλει στην εξισορρόπηση του δέρματος, επαναφέρει το pΗ στη φυσιολογική του ισορροπία και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Η φλούδα πορτοκαλιού περιέχει ένα φυσικό οξύ, το κιτρικό, που συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνοντας ταυτόχρονα τη μικροκυκλοφορία του δέρματος. Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών, ενυδατώνει και τρέφει την επιδερμίδα.

Αντιγηραντικός ορός για το σώμα

Θα χρειαστείς: 20 ml από κάθε αιθέριο έλαιο: γεράνι, λεβάντα, φασκόμηλο, σανταλόξυλο, γιασεμί, ylang ylang, μαντζουράνα, 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο: άγρια τριανταφυλλιά, jojoba, περγαμόντο

Εκτέλεση: Ζέστανε για λίγο σε καθαρό μπρίκι τα έλαια, ώστε να αναμειχθούν καλύτερα και ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε το μείγμα σε ειδικό σκούρο μπουκαλάκι (θα το βρεις στα φαρμακεία). Πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια, κλείσε καλά το πώμα του μπουκαλιού και ανακίνησε το περιεχόμενο συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πώς το χρησιμοποιείς:
Κάθε βράδυ, έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο, βάζε λίγο από το λάδι κάνοντας μασάζ σε καθαρό δέρμα με κινήσεις απαλές, σαν μαλάξεις. Εάν νιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα, μην ανησυχείς. Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνει την επίδραση του μείγματος, που με αυτό τον τρόπο καταπολεμά χαλάρωση, ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ χαρίζει βελούδινη υφή σε όλο το σώμα. Να θυμάσαι απλώς να ανακινείς καλά το μπουκαλάκι με τα λάδια πριν από κάθε χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου