Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πως να φτιάξετε το δικό σας αφρόλουτρο!



Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν είχατε σκεφθεί να φτιάξετε το δικό σας αφρόλουτρο. Γιατί όχι όμως; Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά:
  • 1 μπάρα σαπούνι ελαιόλαδου (θα το βρείτε στο supermarket)
  • νερό
  • αιθέριο έλαιο
Ξεκινάτε με το να τρίψετε στον τρίφτη του τυριού από την χοντρή πλευρά, την μπάρα του σαπουνιού. Το τριμμένο σαπούνι το τοποθετείτε σε ένα μπολ με νερό αφήνετε το μείγμα για ένα βράδυ σκεπασμένο να ξεκουραστεί, όπως λένε και οι γιαγιάδες. Την επόμενη ημέρα θα δείτε ότι το σαπούνι έχει λιώσει. Τότε θα προσθέσετε λίγες σταγόνες από το έλαιο που σας αρέσει, θα το ανακατεύσετε και θα βάλετε το μείγμα σε μπουκαλάκια. Το αφρόλουτρό σας είναι έτοιμο. Αν σας βγει αρκετά πηχτό, απλά προσθέστε λίγο νερό. 

Επίσης μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αφρόλουτρο από βότανα, τα οποία έχουν εξαιρετικές καταπραϋντικές και αντισηπτικές ιδιότητες, και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις με τον ιδανικό τρόπο!
Απλά βράσε σε ένα λίτρο νερό 500γρ. (το καθένα) από λεβάντα, φασκόμηλο, θυμάρι και δεντρολίβανο. Άφησε το μείγμα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια στράγγιξε το. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γεμίσεις τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό και να προσθέσεις το μείγμα. Μπορείς επίσης να στάξεις και σταγόνες από έλαιο λεβάντας για μυρωδιά και έξτρα χαλάρωση.

Και για το τέλος ένα φίνο δροσερό αφρόλουτρο με ενυδατική και συσφικτική δράση.

Θα χρειαστείς: 1/2 λίτρο βραστό νερό, 4 κουταλιές της σούπας κοπανισμένη ρίζα από σαπουνόχορτο (θα το βρεις στα φαρμακεία ή στα καταστήματα υγιεινής διατροφής), 3-4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο άσπρο τσάι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από γλυκάνισο

Εκτέλεση: Ρίξε το τσάι στο βραστό νερό για 10 λεπτά, κατόπιν σούρωσέ το και πρόσθεσε το σαπουνόχορτο. Ανακάτεψε καλά, μέχρι να κρυώσει αρκετά και βάλε τελευταίο το αιθέριο έλαιο. Αποθήκευσέ το σε φιμέ βαζάκι και το αφρόλουτρο είναι έτοιμο. Να θυμάσαι ότι μπορεί να μην κάνει πολύ αφρό, ωστόσο θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου, παρέχοντας ενέργεια στα κύτταρά της και εξασφαλίζοντάς της ελαστικότητα και ενυδάτωση με διάρκεια.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου