Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Φυσικό γαλάκτωμα για το πρόσωπο και μια super μάσκα!

Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να φτιάχνετε μόνες σας τα καλλυντικά που θα βάλετε στο πρόσωπό σας και μάλιστα αυτά να κατασκευάζονται από ότι πιο απλό έχετε στην κουζίνα σας! Σήμερα έχουμε δύο συνταγές για φυσικό γαλάκτωμα προσώπου και μια super μάσκα!


Φυτικό γαλάκτωμα προσώπου 
(ιδανικό προκειμένου να εξαφανίσετε σπυράκια και λεκέδες από το πρόσωπό σας)
Θα χρειαστείτε: 280ml γάλα, 3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο και 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 12 ώρες και μετά το σουρώνεται και το βάζετε σε μπουκάλι στο ψυγείο. Απλώνετε κάθε πρωί ή βράδυ και πρέπει να γνωρίζεται ότι ο δυόσμος επουλώνει και ο μαϊντανός σχετίζεται με τη λιπαρότητα του δέρματος και τη διατηρεί στα επιθυμητά επίπεδα. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Φυτικό γαλάκτωμα προσώπου 2
Η επόμενη φυσική συνταγή που σας προτείνω έχει και ένα υπέροχο μυρωδικό, με ευεργετικές ιδιότητες για τη φροντίδα της επιδερμίδας: ο λόγος για τον άνηθο, ο οποίος προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και τα βακτήρια και δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε συνδυασμό με το γάλα που κάνει απαλή απολέπιση και την αλόη που δρα καταπραϋντικά.
Πώς θα το ετοιμάσετε: αν έχετε αλόη στο σπίτι, κόψτε την κατά μήκος στη μέση και πάρτε 1 κουταλιά του γλυκού από το τζελ της, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα αγνό τζελ αλόης, που θα βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Στη συνέχεια, σ'ένα μικρό μπολ αναμείξτε την αλόη με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα απαλό μείγμα. Κάντε με αυτό μασάζ σε νωπή επιδερμίδα για 1 λεπτό, ξεβγάλετε το πρόσωπο με χλιαρό και μετά με κρύο νερό. Στεγνώστε με ταμποναριστές κινήσεις.

Καταπληκτική μάσκα προσώπου με ανανά
Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει τους πόρους, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν τις κοκκινίλες. Επιπλέον είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, οπότε παράλληλα με τον καθαρισμό της επιδερμίδας αναδεικνύει τη φυσική της λάμψη και δρα και ως φυσικό αντιγηραντικό.
Πώς θα ετοιμάσετε τη μάσκα: Ρίξτε στο μπλέντερ 5 μεγάλα κομμάτια καθαρισμένου ανανά και 2 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας, για ακόμα πιο εξωτικό άρωμα. απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο το βράδυ και αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπο ταμποναριστά.

4 σχόλια:

  1. καλησπέρα σας .θα ηθελα να κανω μια ερωτηση .όταν απλωνουμε το παραπανω γαλάκτωμα στο προσωπο μετα θα πρεπει να το ξεπλυνουμε με νερο και μετα να βαλουμε την ενυδατικη κρεμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε με αυτό μασάζ σε νωπή επιδερμίδα για 1 λεπτό, ξεβγάλετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό, στεγνώστε με ταμποναριστές κινήσεις και μετά βάλτε την ενυδατική κρέμα σας.

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας . Όταν απλωνεις το γαλάκτωμα στο προσωπο (με ένα βαμβακι ) αυτό στεγνωνει αμεσως ...θα πρεπει να βαλω και άλλη ποσοτητα ή κατευθείαν κανεις απαλο μασαζ? επισης για ποσο καιρο διατηρηται στο ψυγειο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φροντίστε η επιδερμίδα σας να'ναι νωπή και κάντε μασάζ στο πρόσωπο με τα χέρια, χρησιμοποιώντας μια γενναία ποσότητα από το γαλάκτωμα. Κρατήστε το γαλάκτωμα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

      Διαγραφή