Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

3 βήματα για λείο δέρμα: ατμός, scrub & μάσκα!



Καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση με αποτέλεσμα από εσένα το σπίτι σου.
Ακολούθησε τα βήματα:

Βήμα 1: Καθαρισμός με ατμό
Το κλειδί για μια ολικά ανανεωμένη επιδερμίδα. Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα από ένα βαθύ καθαρισμό, δοκίμασε μία φορά την εβδομάδα τη «σάουνα» προσώπου με βότανα. Δες πώς γίνεται:
  • Εάν έχεις κανονική επιδερμίδα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή θυμαριού σε μεγάλο μπολ με βραστό (όχι καυτό) νερό ή ρίξε στο νερό μείγματα από φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα.
  • Για την ξηρή επιδερμίδα κατάλληλο θεωρείται το χαμομήλι, που θα την ανακουφίσει από τους ερεθισμούς, ενώ για τα λιπαρά ή μεικτά δέρματα η μέντα και η φλούδα λεμονιού συνιστούν έναν επιτυχημένο συνδυασμό.
  • Κάλυψε το κεφάλι σου με πετσέτα και σκύψε πάνω στο μπολ προσπαθώντας να εγκλωβίσεις τον ατμό γύρω από το πρόσωπό σου. Απόλαυσε αυτήν την ευχάριστη αίσθηση για περίπου 5 λεπτά και κατόπιν χρησιμοποίησε το προϊόν απολέπισης που έχεις επιλέξει. Η επιδερμίδα σου θα αναζωογονηθεί και θα λάμψει στη στιγμή.

Βήμα 2: Μάσκα απολέπισης
Αυτή η μάσκα είναι γεμάτη από φυσικά οξέα φρούτων τα οποία ενεργούν απολεπίζοντας απαλά την επιδερμίδα και απομακρύνοντας το συσσωρευμένο σμήγμα (ειδικά το πλιγούρι βρώμης έχει καταπραϋντική επίδραση στους ερεθισμούς και θεωρείται ιδανικό φυσικό γιατρικό για τις πανάδες).

Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας καλά αλεσμένο πλιγούρι βρόμης
1 κ.σ. γιαούρτι, 1/2 μήλο φρεσκοαλεσμένο, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Ανακάτεψε αρχικά το πλιγούρι βρώμης και το γιαούρτι ώστε να γίνουν πολτός και μετά πρόσθεσε το μήλο και το χυμό λεμονιού. Άπλωσε το μείγμα σε στεγνό δέρμα και χαλάρωσε για 15-20 λεπτά περίπου πριν ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.


Quick tip για απαλή «κούρα»
Ξεφλούδισε μία ώριμη παπάγια, αφαίρεσε τα κουκούτσια και μετά τρίψε τη σάρκα πάνω στο καθαρό σου πρόσωπο και το λαιμό σου για μερικά λεπτά. Ένα ένζυμο που εντοπίζεται στην καρδιά αυτού του φρούτου, διαλύει την κερατίνη, τη σκληρή δηλαδή πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Ξέπλυνε καλά με δροσερό νερό.

Βήμα 3: Ενυδατική μάσκα με μπανάνα και αμυγδαλέλαιο
Υλικά: 1 ώριμη μπανάνα, 1 κρόκο αβγού, 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, 1 κ.σ. αλεύρι, 2 κ.σ. ροδόνερο
Εκτέλεση: Ανακατεύεις αρχικά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτεις σιγά σιγά στο τέλος. Στη συνέχεια απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 20 λεπτά -αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών- και κατόπιν τη μάσκα με χλιαρό νερό. Χρησιμοποίησέ την ακόμη και 3 φορές την εβδομάδα, πριν απλώσεις τη συνηθισμένη καλλυντική σου περιποίηση. Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό, πρόσθεσε στο μείγμα λίγο ροδακινέλαιο και μια κουταλιά τησ σούπας λιωμένο αβοκάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου