Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

3 φυσικές μάσκες για βελούδινες φτέρνες



Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν όλο μας το σώμα, ακόμα και τις φτέρνες μας, γι’ αυτό χρειάζεται να τις φροντίζουμε περισσότερο και να τις κρατάμε πάντα ενυδατωμένες προκειμένου να παραμένουν μαλακές και βελούδινες. Δείτε λοιπόν 3 διαφορετικές φυσικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μάσκα με ριζάλευρο

Θα χρειαστείτε: Λίγο μέλι, Μηλόξυδο και Ριζάλευρο

Εκτέλεση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα 3 υλικά και δημιουργήστε μια ομοιόμορφη πάστα.

Τρόπος εφαρμογής: Βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μαλακώσουν και στη συνέχεια πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και τρίψτε τα, κάνοντας τους παράλληλα μασάζ. Τέλος, ξεπλύντε τα και βάλτε μια ενυδατική κρέμα και τις κάλτσες σας.

Μάσκα με γλυκερίνη και ροδόνερο

Θα χρειαστείτε: Γλυκερίνη και Ροδόνερο

Εκτέλεση: Αναμείξτε τα δύο υλικά για να φτιάξετε μια κρέμα.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας κάθε βράδυ και φορέστε τις κάλτσες σας. Με αυτό τον τρόπο οι φτέρνες σας θα μαλακώσουν, λόγω της γλυκερίνης, ενώ το ροδόνερο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, D και E, θα θρέψει την επιδερμίδα, προσφέροντας παράλληλα και τις αντισηπτικές του ιδιότητες.

Μάσκα με λεμόνια

Τα λεμόνια αποτελούν ένα βασικό εχθρό του σκληρού δέρματος και κατά συνέπεια έναν ισχυρό σύμμαχο για την αντιμετώπιση του. Η οξύτητά τους βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Εμποτίστε λίγο βαμβάκι με χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το στα σκληρά σημεία. Εναλλακτικά, μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό στο οποίο έχετε ρίξει χυμό λεμονιού για περίπου 15 λεπτά και τρίψτε τα με ελαφρόπετρα. Τέλος στεγνώστε τα πολύ καλά με τη βοήθεια μιας μαλακής πετσέτας και βάλτε την ενυδατική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου