Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μάσκα και κρέμα προσώπου με βερίκοκο

Τα βερίκοκα είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνες που δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό κάνουν στην υγεία αλλά και το δέρμα σας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και στην αγορά θα βρείτε αρκετά προϊόντα με βασικό συστατικό του το βερίκοκο.



Μάσκα προσώπου με βερίκοκο και μέλι

Θα χρειαστείτε: 4 βερίκοκα και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι.

Εκτέλεση: Ρίξτε τα μαζί με την σάρκα τους στο μπλέντερ, κάντε έναν ωραίο πουρέ και μετά προσθέστε το μέλι, ανακατεύοντας καλά.

Τρόπος χρήσης: Απλώστε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ. Επίσης εφαρμόστε την στο πάνω μέρος των χεριών σας και στα νύχια σας κάνοντας ολιγόλεπτο μασάζ. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15-20 λεπτά και αφαιρέστε την με χλιαρό νερό βάζοντας κατόπιν μια ενυδατική κρέμα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να την εφαρμόζετε 2 φορές την εβδομάδα.

Κρέμα προσώπου με λάδι από βερίκοκο και ανθόνερο τριαντάφυλλου

Θα χρειαστείτε: 3 κουταλιές έλαιο βερίκοκου, 3 κουταλιές λάδι αβοκάντο, 3 κουταλιές λάδι γλυκού αμύγδαλου, 3 κουταλιές ροδόνερο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας

Εκτέλεση: Σε μια μικρή κατσαρόλα εμαγιέ βάζετε το κερί μέλισσας και τα έλαια, τα αναμιγνύεται σε μπεν μαρί, με χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το κερί. Όταν το κερί λιώσει, βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέστε το ροδόνερο και συνεχίστε να ανακατεύεται μέχρι το μείγμα να κρυώσει. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα καθαρό βάζο με αεροστεγές καπάκι και να το κρατήσετε στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου