Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

4 φυσικά γαλακτώματα ντεμακιγιάζ, ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Τέσσερα διαφορετικά φυσικά γαλακτώματα που δεν θα ερεθίσουν την επιδερμίδα σας, αλλά αντίθετα θα την αφήσουν απαλή και πεντακάθαρη. Οι φυσικές lotion ντεμακιγιάζ είναι η τέλεια λύση. Απλές, γρήγορες και φυσικά πολύ οικονομικές (μιας και το μόνο μας έξοδο θα είναι να προμηθευτούμε τα υλικά).


Καλό είναι να έχετε υπόψιν πως επειδή δεν έχουν χημικά συστατικά, δεν διατηρούνται παραπάνω από λίγες μέρες ή παραπάνω από μία βδομάδα στο ψυγείο.

1) Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ με λεμόνι ή πορτοκάλι, κατάλληλο για όλα τα δέρματα

Θα χρειαστείς: 3 κουταλιές χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, 3 κουταλιές έλαιο αμυγδάλου, 3 κουταλιές βαζελίνη
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε πολύ καλά τη βαζελίνη και το έλαιο αμυγδάλου και χτυπώντας, προσθέτουμε τον χυμό. Εύκολα και πολύ απλά θα δημιουργηθεί μία λιπαρή και δροσερή κρέμα που μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά για να αφαιρείς το make up σου.

2) Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με βρώμη, για λιπαρά δέρματα

Θα χρειαστείς: βρώμη και γιαούρτι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού βρώμη με 30 γραμμάρια γιαούρτι. Αυτό το μείγμα το ετοιμάζετε το βράδυ και το πρωί το χρησιμοποιείτε, αφού πρώτα ρίξετε μέσα ένα κουταλάκι λεμόνι. Στη συνέχεια ξεπλένετε το πρόσωπο σας με ζεστό νερό. Προσοχή όμως, το γαλάκτωμα αυτό αν μείνει, χαλάει!

 

3) Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο, για ξηρά δέρματα

Θα χρειαστείς: 25 γραμμάρια γιαούρτι, 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλάκι μέλι, μερικές σταγόνες εσάνς από μάραθο
Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο. Προσοχή, διατηρείται μόνο για μια βδομάδα. Απλώστε το γαλάκτωμα στο πρόσωπο σας και αφήστε το 3 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό.

 

4) Γαλάκτωμα για ντεμακιγιάζ με βούτυρο κακάο, για ξηρά δέρματα

Θα χρειαστείς: 1 κουτάλι βούτυρο κακάο, 1 κουτάλι λανολίνη, 1 κουτάλι αφέψημα χαμομηλιού, μισό φλιτζάνι λάδι από αβοκάντο.
Εκτέλεση: Ανακατέψτε το βούτυρο, τη λανολίνη και το λάδι και λιώστε τα σε μπεν μαρί. Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε το αφέψημα. Ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει.

(Πηγή: 26ecopages.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου