Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Κάνε ξανθές ανταύγειες στα μαλλιά σου με 10 φυσικούς τρόπους!


Το καλοκαίρι όλα τα χρώματα αλλάζουν..... Η θάλασσα λάμπει, η επιδερμίδα μας είναι σταρένια, το πρόσωπό μας έχει το όμορφο sun-kissed ροδαλό χρώμα, το ίδιο και τα μαλλιά μας. Θέλουμε να είναι λίγο πιο ανοιχτά, σαν να ακτινοβολούν τον αστραφτερό ήλιο, δε θέλουμε όμως να τα επιβαρύνουμε με χημικές βαφές που σε συνδυασμό με τον ήλιο και το αλάτι θα τ'αφυδατώσουν έντονα.

Ευτυχώς για μας, στο ντουλάπι της κουζίνας μας θα βρούμε όχι ένα αλλά δέκα φυσικά συστατικά, που αν εφαρμοστούν στα μαλλιά μας μόνα τους ή σε συνδυασμούς θα δημιουργήσουν μια γλυκιά και φυσικά ηλιοκαμένη απόχρωση ξανθού, για να συντροφεύσει όλες τις καλοκαιρινές μας περιπέτειες.

Δες 10 συνταγές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ξανθές ανταύγειες στα μαλλιά με φυσικό τρόπο! Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, κάθισε στον ήλιο για λίγη ώρα όταν βάλεις το σκεύασμα.

1) 2 κούπες αποσταγμένο ξύδι, 1 κούπα μέλι, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο για ενυδάτωση και 1 κουταλάκι κανέλα που επίσης δρα ξανθυντικά. Κοιμήσου με το μείγμα στα μαλλιά σου και ξέβγαλέ το το πρωί.

2) Φτιάχνεις ένα χαμομήλι και αντί να το πιεις το εφαρμόζεις στα μαλλιά σου, τόσο απλό. Για καλύτερο αποτέλεσμα κάνε τη διαδικασία 2-3 φορές πριν λουστείς.

3) Η μαγειρική σόδα βοηθάει τα μαλλιά σου να καθαρίζουν από χημικά κατάλοιπα βαφών και προϊόντων κομμωτικής και αν χρησιμοποιείται σε τακτικά διαστήματα οδηγεί στο φυσικό ξάνοιγμα των μαλλιών. Με ένα προϊόν δύο ευεργετικά αποτελέσματα δηλαδή.

4) Πρόσθεσε κανέλα στο conditioner σου και πέρασε τα μαλλιά σου από τη ρίζα ως τις άκρες με το μίγμα. Άφησε το να δράσει για ολόκληρη τη νύχτα και ξέπλυνέ το το πρωί.

5) Σπάσε δυο ταμπλέτες βιταμίνης C και ανακάτεψέ τις με το σαμπουάν σου. Κάνε το μπάνιο σου κανονικά και επανάλαβε τη διαδικασία όσο συχνά θα έλουζες τα μαλλιά σου συνήθως. 

6) Φτιάξε μια "πάστα" ανακατεύοντας ίση ποσότητα πούδρας henna και νερού. Πρόσθεσε λίγο βρασμένο χαμομήλι και άσε το μείγμα στα μαλλιά σου από 1 έως 2 ώρες ανάλογα με το πόσο σκούρο φυσικό χρώμα έχουν. 

7) Ανακάτεψε 1 μέρος νερό με 6 μέρη ξύδι και άφησε το διάλυμα στα μαλλιά σου για τουλάχιστον 15 λεπτά. Tip: Το μηλόξυδο έχει καλύτερο αποτέλεσμα και μυρίζει πιο ωραία.

8) Το αγαπημένο αλατόνερο γνωρίζεις ήδη όtι κάνει θαύματα! Αν δεν είσαι στην παραλία ακόμα ανακάτεψε 1 μέρος αλάτι με 5 μέρη νερό και άσε το αλατόνερο να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

9) Ο οld school τρόπος είναι το λεμόνι. Ανακατεύοντας 1 κούπα νερό και 1 κουταλιά λεμόνι και κάνοντας ηλιοθεραπεία τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν την ηλιόλουστη απόχρωση που θα έχει και το σώμα σου. (Προσοχή ποτέ χωρίς αντηλιακό)

10) Πλένοντας τα μαλλιά σου με μπύρα θα πετύχεις μια θρεπτική μάσκα μαλλιών και ένα φυσικό ξάνοιγμα. Άφησε τη μπύρα να δράσει μία ώρα και ξέπλυνε καλά.

(Πηγή: www.missbloom.gr)

2 σχόλια: