Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γαλάκτωμα σώματος με κεράσια


Ενυδατώστε το σώμα σας τόσο τακτικά όσο και το πρόσωπό σας, αν θέλετε να έχετε ωραία επιδερμίδα παντού!

Υλικά: 1/4 κ.γ. σκόνη βόρακα, 3-4 κ.σ. χυμό κερασιού, 1/2 περίπου φλ. μαστιχόνερο, 1 κ.σ. τριμμένο μελισσοκέρι, 1/2 φλ. λάδι λεβάντας ή ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο κτλ., 4 κάψουλες βιταμίνης Ε

Παρασκευή:
Πλύνετε 6 -10 κεράσια και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αλέστε τα σε μπλέντερ και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι, ώστε να πάρετε το χυμό τους πιέζοντας με ένα κουτάλι. Ρίξτε το χυμό στο φλιτζάνι και προσθέστε το μαστιχόνερο, ώστε να συμπληρωθεί 1/2 φλιτζάνι και τέλος προσθέστε τον βόρακα.

Βάλτε σε μπεν μαρί 2 σκεύη, στην αρχή σε ψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει το νερό και μετά χαμηλώστε την θερμοκρασία. Στο πρώτο βάλτε το λάδι με το κερί μέλισσας και στο δεύτερο το χυμό του κερασιού, το μασχιχόνερο και το βόρακα. Ανακατεύετε ταχτικά τα υλικά και στα δύο σκεύη, ώστε να διαλυθούν. Προσοχή δεν πρέπει να βράσουν.

Όταν λιώσει το κερί αποσύρετε με προσοχή τα σκεύη από το μπεν μαρί. Αφήστε να κρυώσουν λίγο (καλό θα είναι να έχουν και τα δυο θερμοκρασία γύρο στους 37 - 40 βαθμούς Κελσίου).

Ρίξτε σιγά - σιγά μέσα στο πρώτο σκεύος με το κερί και το λάδι, το περιεχόμενο του δεύτερου σκεύους με τα υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα μίξερ για 2 -3 λεπτά, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέστε τις βιταμίνες στο μείγμα , τις οποίες πρώτα έχετε μουσκέψει για να μπορέσετε να τις αδειάσετε και ανακατέψτε πάλι για 1-2 λεπτά.

Τοποθετήστε το γαλάκτωμα σώματος σε ένα αποστειρωμένο δοχείο και κλείστε το καπάκι αφήνοντας την για 2 -3 ώρες να ηρεμήσει. Ενυδατώνετε το δέρμα σας 2 και 3 φορές την ημέρα. Για περισσότερη ενυδάτωση απλώστε τη λοσιόν σε ελαφρώς βρεγμένο σώμα, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου