Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Beach hair lookΔεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από ατέλειωτες βουτιές στη θάλασσα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και παρατηρούμε πως έχουμε σέξι, μακριές μπούκλες με όγκο και τολμούμε να πούμε πως μοιάζουμε στη Ζιζέλ, τουλάχιστον στα μαλλιά. Παρόλο που νιώθουμε έντονη την ανάγκη να λούσουμε τα μαλλιά μας αφού εκτός από αλάτι κουβαλούν και κόκκους άμμου (+ ταλαιπωρημένα μαλλιά), σκεφτόμαστε πως θα γινόταν να έχουμε τα μαλλιά μας καθαρά και να διατηρούν παράλληλα το look παραλίας.

Η λύση είναι ευτυχώς απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουμε ένα σπρέι με θαλασσινό νερό με το οποίο θα ψεκάσουμε τα λουσμένα μαλλιά μας.

Για την παρασκευή του σπρέι θα χρειαστούμε:

250 ml χλιαρό νερό
Θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ Conditioner
Αιθέριο έλαιο δάφνης ή λεβάντας
Λίγο τζελ (αν έχετε ίσια μαλλιά)
Λίγο αφρό (αν έχετε σπαστά-σγουρά μαλλιά)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο νερό 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας μαζί με μία κ.σ. conditioner, λίγο τζελ ή αφρό και τα ανακατεύουμε, κατά προτίμηση με το αναδευτήρι του φραπέ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα μπουκαλάκι με κάνουλα σπρέι και το χρησιμοποιούμε σε νωπά μαλλιά τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά αν έχουμε σπαστά-σγουρά μαλλιά, ή ψεκάζουμε και στρίβουμε με τα δάχτυλά μας τις τούφες των μαλλιών μας αν έχουμε ίσια μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου