Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Φτιάξτε το δικό σας αντικουνουπικό

Συνταγές για πέντε «σπιτικά» αντικουνουπικά… χωρίς χημικά!

Ο εφιάλτης των καλοκαιρινών βραδιών ακούει στο όνομα κουνούπια! Πρόκειται για ιδιαίτερα εκνευριστικά έντομα, που πολλές φορές δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε ενώ υποφέρουμε από φαγούρα στα τσιμπήματά τους.... Σας παρουσιάζουμε λοιπόν δύο φυσικούς τρόπους για να φτιάξετε το δικό σας αντικουνουπικό και ν'απολαύσετε τα καλοκαιρινά βράδια!

Συνταγή 1

Υλικά: 2 κούπες φυσική αλόη σε τζελ, 2 κουτ.γλυκού έλαιο τσαγιού, 2 κουτ.γλυκού αιθέρια έλαια, μισό κουτ.γλυκού αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμόνι, μισή κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:
Ρίξτε την αλόη σε ένα δοχείο και προσθέστε τα αιθέρια έλαια σταδιακά για να τα αναμείξετε. Το μείγμα καθώς το αναδεύετε θα πάρει ένα μη διαυγές χρώμα. Απλώστε το στο δέρμα σας αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια. Μπορείτε να φτιάξετε αρκετή ποσότητα καθώς έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Συνταγή 2

Υλικά: 10-25 σταγόνες αιθέρια έλαια (κανέλλα, λεμόνι, ευκάλυπτος, σιτρονέλα, καστορέλαιο), 2 κουταλιές λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο) ή λευκό αλκοόλ (βότκα)

Εκτέλεση:
Αναμείξτε τα υλικά αρκετά καλά και αφήστε τα σε δροσερό περιβάλλον. Αφού ετοιμάσετε το μείγμα μπορείτε να το επαλείψετε στην επιδερμίδα σας ή να ψεκαστίτε με αυτό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξαναχρησιμοποιήστε τη λοσιόν μετά από μία ώρα.

1 σχόλιο: