Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σπιτικά αντηλιακά για σώμα, πρόσωπο, μαλλιά & πόδια!

adiliakoladi

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και δη στην παραλία. Ποια η καλύτερη ευχαρίστηση από: να παρασκευάσετε μόνοι σας τα αντηλιακά σας που θα σας παρέχουν την απαραίτητη προστασία και ενυδάτωση κάτω από τις ακτίνες του ήλιο αλλά και την αλμύρα της θάλασσας, θα κοστίζουν πολύ οικονομικά αλλά και θα είναι φτιαγμένα από τα χεράκια σας;

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

Θα χρειαστείτε: 100ml σησαμέλαιο, 50ml ελαιόλαδο, 50ml λάδι καρύδας, 50ml ηλιέλαιο, 2 κάψουλες βιταμίνη Ε και 50ml αλόη ή 2 φακελάκια μαύρο τσάι (στεγνά)

Εκτέλεση: Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο. Σφραγίστε το καλά και για 10 ημέρες, αφήστε το στον ήλιο ανακινώντας το μια φορά την ημέρα. Μετά βάλτε το σε ένα μπουκάλι και όταν πηγαίνετε στην παραλία χρησιμοποιήστε το. Μην ξεχνάτε ότι είναι αντηλιακό και χρειάζεται ανανέωση σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΜΑΛΛΙΩΝ

Θα χρειαστείτε: 6 κουταλιές δεντρολίβανο (δυναμωτικό), 6 φύλλα δάφνης (λάμψη), 50ml σησαμέλαιο, 50ml ελαιόλαδο και 50ml λάδι από σιτάρι

Εκτέλεση: Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο. Σφραγίστε το καλά και για μία εβδομάδα, αφήστε το στον ήλιο ανακινώντας το μια φορά την ημέρα. Μετά βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και όταν πηγαίνετε στην παραλία, εφαρμόστε το στα μαλλιά πριν μπείτε στη θάλασσα αλλά και βγαίνοντας από αυτή. Το λάδι αυτό για τα μαλλιά λειτουργεί σαν φίλτρο προστασίας από την αλμύρα και τον ήλιο, ενώ βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών σας.



ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΑ ΠΟΔΙΑ

Θα χρειαστείτε: 1 λεμόνι ολόκληρο, 10 φύλλα δυόσμου, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές γλ. αλάτι

Εκτέλεση: Πλύνετε καλά το λεμόνι. Βάλτε το στο μούλτι για να πολτοποιηθεί. Στο ίδιο σκεύος προσθέστε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και ομοιογενοποιήστε τα. Την κρέμα που θα φτιάξετε χρησιμοποιήστε την, όπως τις μάσκες απολέπισης, στα πέλματα σας όταν κάνετε ντους. Αφήστε την στα πόδια ενώ κάνετε μπάνιο καθώς λειτουργεί και ως μάσκα ενυδάτωσης. Επαναλάβετε τους καλοκαιρινούς μήνες μέρα παρά μέρα καθώς τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

(Πηγή: www.lifestar.gr)

2 σχόλια:

  1. Ετοίμασέ τα και φύγαμε για παραλίες εξωτικές γιατί ..... τα όνειρα πεθαίνουν τελευταία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου, όλα είναι έτοιμα!! Φύγαμεεεεεεεε....... :-)

      Διαγραφή