Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τονωτική λοσιόν προσώπου με αγγούρι

Μια δροσιστική και αναζωογονητική λοσιόν προσώπου για τις ζεστές ημέρες που έρχονται....



Η συνταγή είναι πολύ εύκολη αλλά και πολύ ευεργετική για το δέρμα.

Υλικά: 1 βιολογικό αγγούρι, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση: 
Πλύνετε καλά το αγγούρι (αν δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας ξεφλουδίστε το). Κόψτε το σε κομμάτια και περάστε το στο multi για να γίνει πολτός. Σουρώστε τον πολτό με μια γάζα, πιέστε καλά μέχρι να βγει όλος ο χυμός. Ρίξτε μέσα στο χυμό αγγουριού το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά για να ενωθούν τα δυο υλικά, εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα με ένα ηλεκτρικό σέικερ για καφέ. Τοποθετήστε τη λοσιόν σε ένα άδειο – καθαρό μπουκαλάκι με καπάκι και φυλάξτε τη στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Εφαρμογή:
Κάθε πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, εμποτίστε ένα pad με τη λοσιόν και περάστε τη σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αφήστε να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια απλώστε την ενυδατική σας κρέμα ή serum και οπωσδήποτε το αντηλιακό σας το πρωί. Πριν από κάθε εφαρμογή να ανακινείτε καλά το μπουκαλάκι.

Tips:
  • Το δροσιστικό αγγούρι είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα. Προσφέρει τόνωση και ενυδάτωση, έχει αντιοξειδωτική δράση, μαλακώνει, καταπραΰνει και συσφίγγει το δέρμα.
  • Το μέλι με τη σειρά του μαλακώνει, επουλώνει και θρέφει το δέρμα, εξισορροπεί τις λειτουργίες του και έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση

2 σχόλια:

  1. Πόσο πρωτότυπο! Φαντάζομαι τη δροσιά και την ανακούφιση που θα προσφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευγενία μου, είναι φανταστικό... Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ, ιδιαίτερα το καλοκαίρι! Φτιάξτο και θα με θυμηθείς!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή