Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Καλό μήνα και Καλό καλοκαίρι με Scrub μπισκότου!



Δεν ξέρω τίποτα με βεβαιότητα, αλλά η θέα της θάλασσας με κάνει να ονειρεύομαι....... Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι σ'όλους! Ας αρχίζουμε το υπέροχο ταξίδι μας στις "Συνταγές Ομορφιάς" με ένα απολαυστικό scrub μπισκότου!

Ποιος δεν λατρεύει τα μπισκότα; Φανταστείτε ένα scrub σώματος που να μυρίζει μπισκότα και να αφήνει την εκπληκτική αυτή μυρωδιά στο δέρμα σας.



Υλικά: ½ κούπα καστανή ζάχαρη, ½ κούπα λευκή ζάχαρη, ½ κούπα τριμμένα μπισκότα ή τριμμένη βρώμη, 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη, 1 κουταλιά ινδοκάρυδο, 1 ½ κούπα οργανικό έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Περάστε στο multi τη βρώμη ή τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ενώστε τη σκόνη βρώμης με τις ζάχαρες, το ινδοκάρυδο και την κανέλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Τέλος, προσθέστε το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.

Τοποθετήστε το scrub σε ένα άδειο – καθαρό βάζο με καπάκι, αφήστε το να κάτσει για μια ημέρα, ώστε να ενωθούν τα αρώματα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το.

Εφαρμογή: Απλώστε το scrub σε όλο το σώμα και ειδικά στις πολύ ξηρές περιοχές όπως γόνατα, γάμπες, αγκώνες, βραχίονες, χέρια και πέλματα. Ιδανικό και για τα χείλη.

Extra tips:

• Τα υλικά του scrub εκτός του ότι θυμίζουν μια συνταγή για πραγματικά μπισκότα έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες για το δέρμα. Το έλαιο καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο μαλακώνουν, προστατεύουν και φροντίζουν το δέρμα, ειδικά το πολύ ξηρό και αφυδατωμένο. Η κανέλα έχει αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση. Η ζάχαρη, τα τριμμένα μπισκότα ή η βρώμη και η σόδα μαγειρικής προσφέρουν απολέπιση με αποτέλεσμα το δέρμα να μένει καθαρό. Ενώ το εκχύλισμα βανίλιας προσφέρει γλυκό, ζεστό και χαλαρωτικό άρωμα.

• Το scrub αυτό πρέπει να φυλάγετε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μπορεί να διατηρηθεί για 2 εβδομάδες. Μη το αφήσετε στο μπάνιο μετά τη χρήση γιατί θα χαλάσει επειδή δεν περιέχει συντηρητικά.

• Μπορείτε ενισχύσετε τη δράση του scrub προσθέτοντας και άλλα υλικά όπως: βιταμίνη Ε, μέλι, gel αλόης, βούτυρο κακάο και άλλα…

11 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    ΜΜΜΜΜΜ!!!!!!1
    ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!
    ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ!!!
    ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα και καλό μήνα Έλενα!!!!
    καλή αρχή στο νέο σου blog, που απο όσο φαίνεται θα είναι πολύ ενδιαφέρον!
    η συνταγή τέλεια!θα το δοκιμάσω σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οοο τι όμορφη συνταγή σίγουρα θα την δοκιμάσω! Αν και εγώ το πιο πιθανό είναι να μην αντισταθώ και να το φάω χεχεχε Τέλεια αρχή Ελενάκι! Καλή συνέχεια εύχομαι στο νέο σου σπιτάκι! Πολλά φιλούθκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι καταπληκτική συγκυρία, μιας και τελείωσε το δικό μου! Ευκαιρία να δοκιμάσω κι ένα σπιτικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλή αρχή αγαπημένη Έλενα καλώς σε βρήκα και στη μπλογκογειτονιά
    είμαι σίγουρη ότι το μπλογκ σου θα έχει επιτυχία
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ γλυκές μου μπλογκο-φιλενάδες για τα όμορφα λόγια σας! Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ! Αν έχετε απορίες ή θέλετε κάποια συμβουλή ομορφιάς, θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ .ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ..ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ...ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είστε όλες υπέροχες..... Σας ευχαριστώ από καρδιάς..... Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή σε καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα.

      Διαγραφή